avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O matusa , in varsta de 81 ani ,a dobandit prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O matusa , in varsta de 81 ani ,a dobandit prin mostenire in ...

O matusa , in varsta de 81 ani ,a dobandit prin mostenire in anul 1988 imobilul de la parintii sai ( inclusiv renuntarea la partile ce le-ar fi cuvenit celor doi frati aflati in viata la acel moment ).
In anul 1996 s-a casatorit iar in 2020 sotul ei a decedat.Nu au avut copii impreuna, dar sotul a avut copii dintr-o casatorie anterioara.
Intrebarea este daca mostenitorii sotului decedat ( nepotii ) au dreptul la cota parte din imobil.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:22, 8 Decembrie 2022
Nu au. Imobilul este bunul propriu al matusii.
Daca nu are copii, e bine sa faca un testament cuiva, acum cat traieste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - succesiune simao simao Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie pentu speta de mai jos. Ma intereseaza cum se va impartii masa succesorala a bunicii mele in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Soțul mătușii mele a decedat în urma ei. am drept de moștenire la imobilul în care au locuit aproximativ 23 de ani? unchiul are doi copii din căsătoria anterioară moulinrouge moulinrouge Buna ziua! Matusa mea a decedat in urma cu 6 luni. Ea a fost casatorita cu unchiul meu, timp de 15 ani. In acest timp, ei au locuit impreuna in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)