Buna dimineata,urmeaza sa divortez dupa 27 de ani de casatorie,sotia a plecat cu altul de un an ,acum lucreaza si ea si iubitul ei bineinteles eu lucrez de la 20 de ani .copiii sunt majori toti,la partaj este doar o masina care e pe numele ei si o conduc eu, de cand a plecat ea de acasa, casa fiind donatie pe numele meu stiu ca nu se inparte la partaj,ce ma intereseaza cel mai mult e faptul ca venitul meu daca intra la partaj de cand ea a plecat ea de acasa? Mulumesc pentru raspuns.
Nu intra pentru ca este bun propriu, nu munciti amandoi pentru acel salariu... si nu intra nici daca locuiati impreuna si divortati.
Mai poate cere, asta pentru ca aveti casa doar pe numele dvs. si a locuit acolo, o parte din banii cu care a contribuit la imbunatatirile aduse casei cat ati locuit impreuna, daca este cazul...
II puteti cere sa i platiti o sulta/cumparati masina sau sa o inapoiati.
multumesc frumos pentru raspuns, masina a fost cumparata doar din venitul meu ,la timpul respectiv sotia era sofer eu NU, deaceea am decis de comun acord ca sotia sa fie proprietar....si la plecarea ei de acasa nu a vrut sa ia masina.
În procesul de divort nu solutionati și partajul ci doar desfacerea căsătoriei și atat.
După finalizarea divorțului, partea interesata poate solicita oricand si partajarea bunurilor comune dobândite în timpul căsătoriei si pana la separarea în fapt.
Contactați un avocat pentru demararea procesului deoarece aceasta cerere trebuie sa îndeplinească niște condiții de fond și de forma în lipsa cărora riscați sa va fie respinsa. Dacă lucrați în străinătate și nu va puteti prezenta la proces personal cu atât mai mult este obligatoriu sa fiți reprezentat de avocat pentru ca în caz contrar cererea dvs se respinge ca nesustinuta.
Si daca o lasa pe doamna sa faca demersurile si accepta divortul nu scapa mai ieftin? Asta daca tine neaparat sa divortaze cat mai repede... si atunci, daca se inteleg, merg la notar si scapa mai repede.
Si cu masina la fel, sa ceara ea partajul, daca o intereseaza si apoi sa stabileasca ce fac, de nu vor ajunge in instanta pentru o masina...
Nu vad motivul pentru care tot soțul înșelat sa aștepte ca soția sa inițieze divortul când poate dansul sa facă acest lucru și sa solicite divortul din culpa exclusiva a acesteia și poate chiar și daune morale pentru prejudiciul creat după 27 ani de căsătorie.
Poate ca soția nu dorește sa divorțeze de domnul și așteaptă producerea unui eveniment tragic astfel încât sa moștenească și dansa ceva din casa alături de copiii lor.
Sau poate ca face un împrumut în banca pe care nu îl mai achita astfel încât sa ii fie executata silit masina care se afla la sot, pentru achitarea creditului.
Și apropo, potrivit art. 341 Cod Civil, salariul soțului este bun comun si nu propriu: " Veniturile din muncă, sumele de bani cuvenite cu titlu de pensie în cadrul asigurărilor sociale şi altele asemenea, precum şi veniturile cuvenite în temeiul unui drept de proprietate intelectuală sunt bunuri comune, indiferent de data dobândirii lor".
Situațiile trebuie rezolvate rapid atunci când s-au produs pentru ca amânarea duce la complicații juridice și costuri financiare mai mari.
Poate scăpăm vreodată de mentalitatea de a așteptat ca alții sa facă lucrurile pentru noi și sa ia initiativa în locul nostru!