avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare stimulent de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare stimulent de inserție

Bună ziua.
Am o nelămurire privind acordarea stimulentului de inserție.
Eu (mama) m-am întors la servici începând cu data de 05.09.2022 (copilul a făcut 2 ani în 04.10.2022). Tatăl nu și-a luat "luna tatălui", deci în luna septembrie ambii părinți au avut venituri supuse impozitului, deci condiția pentru a beneficia de stimulent de inserție, aferent lunii septembrie nu este îndeplinită? Eu am depus dosarul pentru stimulent în data de 16.09.2022. Am primit stimulent 566 lei aferent perioadei 05.10.2022-31.10.2022 în luna noiembrie și pentru noiembrie 650 lei în luna decembrie. Dar pentru luna septembrie d-na de la asistenta sociala susține ca: "Pt ca este luna celuilalt parinte……..iar in acea luna nu aveti dreptul la nimic." Eu știam ca dacă tatăl nu își ia luna tatălui, iar mama are venituri în aceea luna, va primi stimulent pentru aceea luna. Va rog lămuriți-mă. Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 12 Decembrie 2022
Cei de la AJPIS , au dreptate ... daca tatal nu indeplinea conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC, atunci dvs ati fi benficiat si pentru luna respectiva de stimulent.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Suspendare concediu crestere copil lumy86 lumy86 Buna ziua, Problema mea este cu suspendarea concediului de crestere a copilului. Daca tatal nu lucreaza si nu realizeaza venituri impozabile se suspenda ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 2016 OanaelenaDumitru OanaelenaDumitru Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine , va rog, cu o neclaritate pe care o am? Am optat initial pentru concediu de crestere copil pana la 1 an. Am primit ... (vezi toată discuția)