avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Buna ziua. SRL, microintreprindere, neplatitoare de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Buna ziua. SRL, microintreprindere, neplatitoare de TVA, are ...

Buna ziua.
SRL, microintreprindere, neplatitoare de TVA, are ca obiect de activitate codul CAEN 5520: Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata.
Societatea a inceput activitatea in 2022 insa nu avem inca salariati si am platit 3% impozit micro. La locatie doar se inchiriaza camere turistilor, existand venituri doar din servicii de inchiriere, fara masa si alte categorii de venituri.
Avand in vedere noile modificari, inteleg ca exista niste exceptii sub care ar intra Horeca in ceea ce priveste obligativitatea de a avea un salariat cu norma intreaga 8 ore/zi, pentru a ramane micro cu impozit 1% sau sa trecem la impozit pe profit 16%.
Pentru cazul nostru, ne dorim sa angajam un salariat in luna decembrie, insa nu este necesar acest angajat 8 ore/zi, am dori sa angajam doar pentru 2 ore/zi. Putem ramane micro 1% in acest caz si care este baza legala? Daca angajam pe 2 ore/zi si ramanem micro, taxele salariale se platesc la minimul pe economie sau la valoarea salariului aferent celor 2 ore/zi?
In ceea ce priveste modificarea salariului minim pe economie din 01.01.2023 la un brut de 3000 lei, nu ne-a fost clar daca facilitatea de 200 lei scutita de taxele salariale ramane sau nu.
Am citit multe articole insa suntem inca neclarificati.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Firma horeca poate sa opteze la microintreprindere? grupconsulting grupconsulting Buna ziua, O firma din domeniul HORECA poate sa opteze sa treaca la impozit pe microintreprindere, chiar daca a mai fost o data platitoare de micro incepand ... (vezi toată discuția)
Srl din 2021,cod caen 5520 (horeca), ca microintreprindere. Badioiu Badioiu Am infiintat un SRL in 2021,cod CAEN 5520 (HORECA), ca microintreprindere. Nu am angajat personal pina acum,nu am venituri.Toate declaratiile au fost intocmite ... (vezi toată discuția)
Societatea rămâne platitoare de impozit pe venit? triagis1 triagis1 Buna ziua, Societatea, la data de 31.12.2022 are total venituri mai mari de 500000 euro, dar mai mici de 1000000 euro. Sunt 2 asociati care au procente de ... (vezi toată discuția)