avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce implica fiscal imbunatatirea facuta unui imobil de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce implica fiscal imbunatatirea facuta unui imobil de catre comodatar?

in calitate de Intr.Ind. am incheiat pentru spatiu unde imi desfasor activitatea un contract de comodat cu proprietarul ( fiind tot eu ca pers.fizica). Doresc sa fac o modernizare cladirii: schimbare gresie existenta, in stare buna tin sa mentionez, in tot spatiul cu alta de tip profesional ,mai groasa ,modificare avantajoasa pentru desfasurarea activitatii Intr.Ind.
Este in regula cum am gandit lucrurile?....si anume:
Actele de achizitie materiale si prestare serviciu montare gresie le inregistrez pe Intr.Ind.( fiind initiativa si interesul firmei in desfasurarea in cond mai bune a activitatii), iar in momentul in care am valoarea intreaga a investitiei ( pot sa o numesc asa?) si procesul verbal de finalizare lucrare sa o prind in declaratia unica pentru mine in calitate de pers fizica la venituri din chirii unde voi platii impozit pe venit, cass ,tot ce implica acest "venit" care se presupune ca mareste valoarea imobilului avand in vedere imbunatatirea efectuata...
Mentionez ca Intr.Ind. este platitoare de TVA, prin urmare acesta se va deduce pe baza facturilor pe Intr.INnd....
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2022
anca bendic, utilizator

Alte discuții în legătură

Prorata:inchiriere spatiu din 01.09.2009, val. achizitie 200000ron fara tva in 01.07.2007,tva dedus 38000ron.rog calcul prorata luminitaegri luminitaegri prorata:inchiriere spatiu din 01.09.2009, val. achizitie 200000ron fara tva in 01.07.2007,tva dedus 38000ron.Rog calcul prorata (vezi toată discuția)
Renovare sediu miricadana miricadana pentru renovare sediu (gresie, usi, parchet, vopsit, mobila, frigider, cuptor, hota) cum se inregistreaza pe contul 6028, 604 sau toata valoarea pe 611. Si ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala nou infiintata niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am o intreprindere indiv infiintata acum si vreau sa fiu sigura ca nu gresesc. Va fi neplatitoare de ... (vezi toată discuția)