avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie - am drept sau nu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie - am drept sau nu?

Salut tuturor!

A si eu o intrebare? Am nascut in data de 9 aprilie 2006. Am fost studenta la cirsuri de zi in perioada 1 oct 2001 - 30 septembrie 2005. M-am angajat in 1 oct 2005 si am lucrat pana in 4 aprilie 2006. Atunci am iesit in prenatal. Am dat licenta in 30 iunie 2006, atunci avea fetita 2 luni jumate. Am intrat in concediu pentru crestere de copil pe 1 august 2006 si in acea zi am depus dosarul pentru indemnizatie. A fost respins. Stie cineva daca am totusi dreptul sa beneficiez de indemnizatie? Am inteles ca durata normala se asimileaza cu conditia absolvirii acestora. Perioda mi-ar iesi continua. Daca am dreptul, unde si cum trebuie sa contestez. Cat timp am petru asta?

Mersi Mult!
Cel mai recent răspuns: fania , utilizator 18:11, 7 Martie 2007
tu ai dreptul al indemnizatie pentru ca perioada facultatii este considerata stagiu de cotizare pentru ca este perioada asimilata, intrebarea este daca facultatea a fost facuta la zi? mergi la casa de pensii si adreseaza aceasta intrebare chiar daca ei acum in 2006 nu se mai ocupa de concedii medicale si de indemnizatii dar pe perioada facultatii ei erau in masura sa iti dea astfel de drepturi
dosarul l-ai depus la primarie, contestaia o faci tot acolo si depuc dovada ca ai stagiu, cat ai lucrat + facultatea care din cate am inteles este la zi .
problema e daca perioada facultatii se considera ca perioada asimilata de cotizare si pt. ingrijire copil sau doar la pensie:-/
Din cate stiu eu se considera pensie.Ca sa beneficiezi de indemnizatia pt cresterea copilului,trebuie sa fi lucrat anterior nasterii cel putin 1 an de zile.Parerea mea este ca facultatea nu are nici o leg cu indemnizatia,ci se va lua in considerare cand vom iesi la pensie
se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive in care: asiguratul a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora.

În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ şi perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:

a) şi-au însoţit soţul/soţia trimis/trimisă în misiune permanentă în străinătate;
b) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;
c) au beneficiat de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii;
d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii în condiţiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare;

Alte discuții în legătură

Vechime in munca cicor cicor Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca perioada de somaj si pensie pe caz de boala sunt considerate vechime in munca la implinirea varstei legale de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare N_Adriana N_Adriana Pentru o femeie de 59 ani, stagiu de cotizare 38 ani si 9 luni,fara conditii speciale de munca, este posibila pensionarea in acest moment fara ... (vezi toată discuția)
Facultatea ca vechime asorin asorin As avea si eu o intrebare legata de vechime in munca..am terminat facultatea la źi in 2008 5 ani iar in urmatorul an m-am angajat la stat as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)