Buna ziua!
Este normal și legal ca o asociație de proprietari sa lucreze la subsolurile blocurilor, canalizare, cu o firma falimentara si executata silit in mai multe dosare? Firma nu mai are activitate din 2015, figureaza inactiva fiscal, zero angajati, dar numai cu ea se lucreaza. Ei sunt 3 care sapa la lucrări, i-am vazut.
Am și fost pusa luna trecuta sa plătesc o reparație făcută de aceasta firma la subsolul blocului meu, unde nu am acces, mi-au luat boxa, ca in Romania. Ce mi s-a părut dubios ca aveam un deviz de 7000 RON ptr toată scara, 20 de apartamente, iar eu a trebuit sa plătesc numai 100 RON și devizul a dispărut din geam repede. Ce e de făcut? Sunt suspicioasa cu aceasta firma. Cel de la firma dubioasa detine ilegal un sirag cu mai multe cartele de interfon de la blocul meu si de la blocurile unde a facut lucrari si afirma ca le are de la Asociatia de proprietari ca sa nu mai astepte pe la usi pana ii da cineva drumul!!!!! Deci siguranta in bloc este compromisa, locuieste la casa individul. Il pot reclama undeva?Va mulțumesc! Aștept răspuns!
Este diferenta intre normalitate si legalitate,
Sunt cazuri ca si al dv in care reprezentantii asociatiei de proprietari inteleg sa execute interventii la partea comuna de condominiu cu prestatori neautorizati,eludand procedura legala si dispozitiile in vigoare
Conform disp L nr 196/2018 ,asociatia de proprietari are obligatia legala,la cererea proprietarului sa prezinte toate documentele asociatiei de proprietari
Referitor la accesul persoanelor in imobil sesizati oficial presedintele de asociatie care poate dispune retragerea cardului de acces in imbil
Referitor la executia de lucrari la partea comuna de imobil sesizati oficial presedintele de asociatie sa respecte disp L nr 196/2018 sa parcurga procedura legala cu selectie de oferte ,iar la sfarsitul lucrarii executantul sa prezinte documente justificative ,inclusiv garantia lucrarii
Daca nu solutionati amiabil la nivelul asociatiei de proprietari,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala
Succes !
Buna ziua!
Vă mulțumesc pentru răspuns. Mie mi-a eliberat chitante de la o firma care este radiata din 2017 ptr lucrările de amenajare in locuinta mea. Iar președinta asociației, am aflat ca este mătușa lui. Ce pot face legal împotriva lui, dar din umbra? Are oameni peste tot. Stiam ca il pot reclama la ITM anonim. La Anaf se poate anonim? Construiește și case ptr avocați, presupun tot la negru.
Vă mulțumesc!