avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... In urma notificării primite de la firma de casting ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

In urma notificării primite de la firma de casting pot face ...

In urma notificării primite de la firma de casting pot face reclamație la ANPC? precizez că în urma contractului nu am beneficiat de niciun serviciu promis de ei. Practic mi-au cerut o sumă de bani 700 lei pentru vise. Am căzut în plasa lor, îmi asum, dar nu vreau sa fiu din nou păcălit. Doresc să merg mai departe pe cale legală. Ce șanse sunt? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: moxi , utilizator 05:40, 26 Decembrie 2022
Nu are legatura cu ANPC, fiindcă nu aveți calitate de consumator
Sunteti persoana fizica si aveti o relatie contractuala cu un profesionist persoana juridica. EVIDENT ca sunteti consumator si puteti trimite sesizare la anpc....de fapt acolo trebuia sa va adresati...nu aici...
ce a consumat?

moxi a scris:

Sunteti persoana fizica si aveti o relatie contractuala cu un profesionist persoana juridica. EVIDENT ca sunteti consumator si puteti trimite sesizare la anpc....de fapt acolo trebuia sa va adresati...nu aici...

Sper ca intrebati retoric .... va intreb retoric si eu... daca platiti si semnati un contract prin care o firma se obliga sa va presteze anumite servicii si nu le presteaza? sau daca platiti si se obliga sa va vanda un produs si nu il primiti? chiar conteaza daca e produs sau serviciu? nu aveti aceleasi drepturi ca si consumator?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2022
moxi, utilizator
desigur, dar e vorba de o firma de casting. prin urmare, nu ti se presteaza un serviciu (care o fi ala, ca spune doar ca nu i s-a prestat?), ci ti se promite vei fi distribuit in..., si vei castiga o gramada de bani, ca asta fac firmele de casting. unele te si tepuiesc, corect. dar statutul nu poate fi de consumator, ca nu s-a dus la film. dar poate sa se duca la ANPC si sa primeasca raspuns.

Alte discuții în legătură

Contestare certificare iso 9001 bogdan1978buc bogdan1978buc Buna ziua, As dori sa contest certificarea unei companii care a incalcat in mod sistematic acest standard. Ce etape am de parcurs in acest sens? Din ce am ... (vezi toată discuția)
Acordul verbal - mod de a incheia un contract? Lolescu Lolescu Buna ziua, Beneficiez de serviciul de Internet (pachetul router + telefon fix) ale unei firme de telefonie mobila. Am vrut sa renunt la el pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Taxa abuziva reziliere abonament iptv/internet/tel zyczyc zyczyc Buna ziua! :) Sunt abonatul unui furnizor mare de Internet/IPTV/Telefonie(Nu-i dau numele ca sa nu fac publicitate sau altceva). Mi-am platit de fiecare ... (vezi toată discuția)