avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Taxa abuziva reziliere abonament IPTV/Internet/Tel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Taxa abuziva reziliere abonament IPTV/Internet/Tel

Buna ziua! :)

Sunt abonatul unui furnizor mare de Internet/IPTV/Telefonie(Nu-i dau numele ca sa nu fac publicitate sau altceva).

Mi-am platit de fiecare data la timp factura insa nu sunt multumit de servicii.
Am intreruperi foarte dese, calitatea suportului lasa de dorit(sunt mintit de fiecare data cand sun ptr. rezolvarea problemelor tehnice).

Daca am vazut ca nu sunt respectat si bagat in seama, am zis sa renunt la servicii si sa caut alt ISP. Surpriza insa: mi se cere 250 eur taxa de reziliere.

Mi se pare abuziv atata timp cat ei nu sunt in stare sa imi ofere serviciile din contract si ma mint cu nesimtire.
250 eur nu sunt o gramada de bani insa nu merita sa ajunga in buzunarele lor, avand in vedere cum isi trateaza clientii.

Ce pot sa fac dpdv. legal ptr. a nu plati aceasta taxa abuziva. Totodata, e legal ce fac ei? Am vazut si alti operatorii cu asemenea taxe de reziliere.

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:12, 22 Iulie 2014
Daca e trecut in contract este legal pe viitor aveti grja cer semnati citit tot inainte sa semnati.
Daca nu e trecuta in contract atunci adresati-va protectiei consumatorului.
Sarut mainile :)

:hammer: Neatentia se plateste. Asta e, data viitoare voi lectura cu atentie inainte sa semnez.
Va multumesc mult.
Taxa de reziliere in suma fixa este abuziva.
Cereti explicatii in scris (scrisoare recomandata cu confirmare de primire) referitor la suma solicitata / din ce este compusa. Daca in ea este si costul vreunui echipament pe care l-ati primit gratuit sau ati beneficiat de reducere la pretul standard al abonamentului nu prea aveti ce face.

Daca nu ati beneficiat de nicio oferta din partea lor scrieti-le si ca serviciile de care beneficiati sunt mult sub calitatea promisa in contract drept pentru care solicitati rezilierea.

In functie de raspunsul lor veti face reclamatia catre ANPC, e nevoie sa dovediti ca ati incercat rezolvarea pe cale amiabila:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare unilaterala la contract societate de cablu Berninger Berninger Buna ziua! Stiu ca exista deja intrebari similare pe forum, insa din cate am vazut pana acum, este de obicei vorba de rezilieri ale contractelor incheiate ... (vezi toată discuția)
Daune interese in caz de reziliere unilaterala din culpa operatorului de telefonie ContSters202742 ContSters202742 Buna ziua, Am incheiat un contract cu un operator de servicii de telefonie.Dupa expirarea perioadei minime contractuale am decis sa imi fac un abonament si ... (vezi toată discuția)
Justa despagubire contract telefonie mobila alindobrita alindobrita Buna ziua, in urma portarii unui numar de telefonie mobila intr-o alta retea, vechiul operator imi solicita plata unei despagubiri (mai mare decat valoarea ... (vezi toată discuția)