Am incheiat un contract cu un operator de servicii de telefonie.Dupa expirarea perioadei minime contractuale am decis sa imi fac un abonament si la televiziune IPTV (prin internet).Dupa ce am asteptat 2 luni de zile instalarea serviciului (fata de 4-5 zile termenul mediu) mi-au instalat serviciul de Tv prin internet insa din prima zi aceasta nu a functionat corespunzator( se bloca tot timpul )
Mi s-a spus ca e o problema cunoscuta ca e ceva la serverul lor si ca sa astept .Am asteptat 3 luni de zile in care apropae zilnic am revenit cu sesizari si reclamatii.Intr-un final am solicitat rezilierea unilaterala a serviciului din considerente tehnice si restituirea sumelor platite pentru echipamentele necesare receptiei programelor tv Lucru care s-a petrecut.
Problema:In contractul semnat cu ei scrie cat platesc eu daca contractul inceteaza inainte de termen din culpa mea.(250 de euro) insa nu scrie nimic de cuantumul daunelor interese pentru cazul in care contractul inceteaza din vina lor.
IntrebarePot folosi aceasta valoare-- (250 de euro) ca valoare a daunelor interese datorate de companie mie, plecand de la ideea ca intre parti trebuie sa existe un echilibru contractual si ca valoarea indicata este un fel de clauza penala ce determina in avans cuantumul despagubirilor?