avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor

pot cere decadere din drepturi ale unui parinte direct in instanta daca a parasit minorul de la nastere,
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 22:10, 21 Ianuarie 2010
Daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtare abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania (nn: forma veche: Republica Populara Romana), instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, va pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti.
Citarea parintilor si a autoritatii tutelare este obligatorie.
Decaderea din drepturile parintesti se hotaraste de catre instanta in urma unui proces penal. Pentru asta trebuie sa faceti o plangere penala.

Poate doriti sa obtineti custodia?
asta o stiam
e art 109 C.F.
ma interesa daca pot cere decadere direct instantewi si ei sa citeze autoritatea far ca eu sa ma ai adresez acesteia in prelabil
nu cred ca aveti sanse de reusita sa decadeti mama din drepturi parintesti....poate va dovedi ca a fost nevoita sa plece in strainatate sa faca rost de bani ca sa cumpere cele trebuincioase copilului.
intrebarea mea este: de ce nu ati depus plangere la politie pt abandon in toata aceasta perioada?
pentru ca nu m-a mai inrteresat persoana ei si avand in vedere ca nu sunt casatorit cu ea nu m-am gandit ca ma va incurca la un moment dat

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi buzeamihaelasimona buzeamihaelasimona Buna ziua, este prima data cand intru aici. Inainte de toate sa va spun istoria mea. Am 37 de ani,sunt divorzata,locuiesc in italia,dar asta nu are ... (vezi toată discuția)
Buna seara- decaderea din drepturi ale tatalui mona89 mona89 am si eu cateva intrebari si nelamuriri,vreau sa stiu daca pot decade p tatal baiatului meu din drepturi.noi nu suntem casatoriti,dar baiatul ii poarta ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)