avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in functie institutii publice (primarie)
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in functie institutii publice (primarie)

Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un angajat cu studii superioare economice si masterat in stiinte economice din cadrul compartimentului buget-contabilitate al unei primarii de oras pentru promovarea in functia de sef birou (sef serviciu), precum si toata baza legala care stabileste aceste conditii si drepturile ce decurg din acestea? Mentionez ca vechimea in cadrul acestiu compartiment este de 7ani, din care 4 ani angajare ca referent ( studii medii) si 3 ani consilier(studii superioare). In prezent detin CFP-ul unitatii si mi-au fost atribuite toate sarcinile ce intra in atributiunile unui sef contabil, dar..........remuneratia este a unui consilier principal, treapta 2-a de salarizare, la care se adauga sporul de CFP. Ideea este ca in general m-am cam saturat sa ma tot rog de persoanele cu functii de conducere, respectiv "persoanele influente" de pe langa acestea care ma tot amana in a lua o decizie in ceea ce priveste incadrarea mea(nu-i momentul, nu-i organigrama, nu-i vechime, nu permite legea, nu..., nu.........:(). Va rog frumos ajutati-ma pentru a le dovedi ,avand la indemana toata baza legala(daca aceasta imi permite), dreptul meu de a fi salarizata conform pregatirii si atributiunilor de servici pe care le indeplinesc, si pentru care nu sunt remunerata conform legii.

Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:52, 21 Ianuarie 2010
In primul rand, trebuie creata functia publica de conducere, prin planul de ocupare al functiilor publice, si apoi, prinsa in organigrama.Pentru crearea unui birou, este necesar sa aveti minim 5 persoane in cadrul acestuia.
Dupa care, functia publica de conducere, va fi scoasa la concurs, in vederea ocuparii prin recrutare, concurs la care puteti participa si dvs.
Asta, numai teoretic, pentru ca practic, nefiind o functie publica unica, nu se poate scoate la concurs, fiind inca incidente prevederile O.U.G. nr. 34/2009. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare conform studiilor magda2007 magda2007 Sunt asistent de igiena si sanatate publică în urma absolvirii unei scoli postliceale de specialitate , am 16 ani vechime in muncă in aceiaşi unitate, iar ... (vezi toată discuția)
Se pot delega atributiuini de contabil sef? iulius62 iulius62 Compartimentul de contabilitate din cadrul unei institutii publice din subordinea consiliului local este format din doi referenti contabili (personal ... (vezi toată discuția)
Functie publica boilaa boilaa În data de 01.05.2008 am fost angajată prin concurs pe post de referent-funcţie publică, în data de 28.10.2009 am susţinut un examen pe post de inspector ... (vezi toată discuția)