avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... termen expertiza asupra accidentului
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

termen expertiza asupra accidentului

revin cu o veche problema.acum 1 an am avut un accident auto , raniri la cap 86 zile ingrijiri medicale, si acum sunt sub tratament.dar expertiza ceruta de catre cel care m-a lovit nu este inca gata.exista termen pentru a se face o extertiza asupra accidentului?mentionez ca aceasta ar trebui sa stabileasca in ce masura este el vinocat sau o alta masina care sustine respectivul ca ar fi intrat in fata lui si de aceea a virat brusc si a intrat pe contrasens si apoi in masina mea.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
popattila, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters126857 , utilizator 12:26, 6 Februarie 2010
Termenul de depunere a raportului de expertiza este precizat in Ordonanta pentru efectuarea acesteia.
Dvs. afirmati ca "aceasta(expertiza) ar trebui sa stabileasca in ce masura este el vinocat sau o alta masina care sustine respectivul ca ar fi intrat in fata lui si de aceea a virat brusc si a intrat pe contrasens si apoi in masina mea". Expertiza nu stabileste vinovatii de producerea accidentului, ci numai aspecte tehnice privind modul de producere si a posibilitatilor de evitare a acestuia.
Va doresc succes!!!
Va multiumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde .Mai am o precizare :termenul specificat pe ordonanta de expertiza a fost depasit cu mult , respectiv termenul era 08.06.2009 , dar nici in ziua de azi concluziile expertizei nu au fost depuse la Politie. Eu pot sa fac ceva pentru a urgenta depunerea expertizei?
Exista situatii in care, din diverse motive, termenul prevazut în Ordonanta pentru depunerea raportului de expertiza. Dar, o depasire cu 7 luni a termenului mi se pare exagerata. Solicitati in scris Politiei depunerea raportului de expertiza. Penru nedepunerea raportului de expertiza expertul desemnat poate amendat.
Achiesez la cele ce au fost artate de distinsul expert I.Ciobanu,un excelent profesionist si mai adaug ca procurorul care instrumenteaza ancheta are posibilitatea sa solicite expertului urgentarea efectuarii lucrarii si chiar sa ia masura amendarii acestuia.
In acelasi timp atat procurorii cat si expertii tehnici au un numar foarte mare de lucrari de efectuat si aceasta explica,pe de alta parte,intarzierea efectuarii expertizei
Oricum daca doriti un sprijin din punct de vedere tehnic si aveti posibilitati inacest sens,va sfatuiesc sa angajati un expert-parte care sa va sustina cauza din punct de vedere tehnic.
Am angajat si un expert parte, dar....din ce stiu eu al treilea expert parte nu a depus inca rezultatul expertizei, el este expertul care este engajat de proprietarul celei de-a treia mesini care este/nu este implicata in accident.Tin sa mentionez ca nu am in memorie nici cea mai vaga idee cum s-a petrecut accidentul, eu m-am trezit la reanimare dupa 2 zile , din care 1/2 zi am fost in coma.

Alte discuții în legătură

Contestatie expertiza tehnica auto StefanescuIonut StefanescuIonut Buna ziua! Am avut un accident cu o caruta, insa nu a decedat nimeni , ci doar o persoana din masina mea a avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza ... (vezi toată discuția)
Accident ruonscalafat ruonscalafat in urma unui accident rutier a fost dispusa efectuarea unei expertize tehnice. Pentru efectuarea acesteia au fost numiti 2 experti: unul din partea parchetului ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica cristache paula cristache paula buna ziuna va rog mult de tot ajutati-ma si pe mine cu un raspuns ,cumnatul meu acum cativa ani 3-5 a avut un accident rutier si doi pasageri din masina lui ... (vezi toată discuția)