avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repaosul saptamanal în situatia suprapunerii zilelor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repaosul saptamanal în situatia suprapunerii zilelor libere nationale (festive) ...

Repaosul saptamanal
In situatia suprapunerii zilelor libere nationale(festive) cu zilele de repaos saptamanal, care zi are prioritate la plata sau compensare cu timp liber?
Precizez ca in conformitate cu Codul muncii actualizat, zilele libere nationale se compenseaza in urmatoarele 30 de zile iar zilele de repaos saptamanal, sambata si duminica, se platesc cu un spor de 100%.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sanda2s , utilizator 23:45, 23 Ianuarie 2023
Ati lucrat intr-o astfel de zi? Detaliati.
La societatea în care lucrez s-a dat o dispoziție prin care se dispune ca în cazul suprapuneri zilelor libere naționale cu zilele de repaos săptămânal (sâmbăta și duminica) prioritare vor fi zilele naționale, orele efectuate trebuind a fi compensate și nu plătite cu sporul de 100%.
In opinia noastră, primează zilele de repaos săptămânal.
Potrivit Codului Muncii, nu primeaza nicio zi.

In opinia mea, beneficiati de ambele drepturi mentionate in Codul Muncii
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile nationale libere ContSters291600 ContSters291600 Buna ziua, In cazul in care ai program de lucru in ture la un departament care e activ non stop (24/7) Ce se intampla cand vin zilele nationale libere si pica ... (vezi toată discuția)
Ore efectuate sambata sau duminica peste norma cris2279 cris2279 Va rog sa ma lamuriti cu orele efectuate sambata si/au duminica peste norma: se platesc ca ore suplimentare+in acelasi se tine cont ca sunt ore efectuate in ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare festive triplu plătite sexu sexu aceste ore suplimentare dacă sunt festive ,cel puțin la cfr sunt plătite triplu adică o data pt că sunt festive(adică se plătește dublu) și apoi în ... (vezi toată discuția)