avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Buna ziua, deducerea suplimentara se aplica daca, fiul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Buna ziua, deducerea suplimentara se aplica daca, fiul salariatului ...

Buna ziua, deducerea suplimentara se aplica daca, fiul salariatului a implinit 18 ani dar este -bineinteles- tot in intretinerea parintelui?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:33, 28 Decembrie 2022
Buna ziua!
In cazul precizat de dvs. nu se mai aplica deducerea suplimentara, dat fiind faptul ca fiul salariatului este acum major.
Conform OUG 16/2022, art.77, alin(10) lit.b - deducerea suplimentara se acorda astfel: ”100 de lei lunar pentru fiecare copil cu vârsta de până la 18 ani, dacă acesta este înscris într-o unitate de învățământ, părintelui care realizează venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora.”
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Incepand cu 1 ianuarie 2023 deducerea personala se imparte in deducere personala de baza si deducere personala suplimentara.
Fiul salariatului in cauza va fi luat in calcul si salariatul beneficia de deducere personala de baza pentru persoana in intretinere, insa nu va fi luat in calcul si salariatul nu va beneficia de deducere personala suplimentara pentru copilul minor.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 16/2022 referitoare la deducerea din impozit. buna ... elena-preda elena-preda Ordonanta 16/2022 referitoare la deducerea din impozit. Buna ziua, Am un ccopil de 12 ani, fapt pe care voi beneficia de deducerea de 100 lei din impozit. ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de deducere suplimentară? Badiu Nicolae Badiu Nicolae Bună! Doresc să știu dacă pot beneficia de deducere suplimentară personală pe impozit conform L 227/2015 art 77(modificat prin ordonanța de urgență ... (vezi toată discuția)
Dducerea de bază pe salariu wagnercristy54 wagnercristy54 Bună ziua până la urmă deducerea de bază pe salariu se face la unul din părinții sau la amândoi. Noi avem doi copii și eu și soția suntem angajați. ... (vezi toată discuția)