avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice termene comunicare decizii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

termene comunicare decizii

Buna seara

M-am confruntat azi cu o pb care mi-a stricat toata ziua....
Am participat in luna decembrie la o procedura de cerere de oferte cu faza finala de licitatie electronica. Dupa evaluarea ofertelor de catre comisia de evaluare, oferta mea este declarata neconforma si respinsa. Urmeaza rundele de licitatie electronica la care nu particip, dupa care primesc documentul privind rezultatul procedurii prin care sunt instiintata ca oferta este declarata neconforma .
Urmare a acestui fapt fac contestatie la CNSC cu privire la motivele ptr care a fost respinsa oferta.
In ziua in care autoritatea contractanta a luat la cunostinta despre contestatia mea (probabil si-au dat seama ce in off-side erau, sau cine stie....) au luat masura anularii procedurii, fapt ptr care contestatia a fost respinsa ca ramasa fara obiect. Logic dealtfel.
Problema care ma deranjeaza este faptul ca decizia de anulare au luat-o in 05.01.2010 si mi-au transmis-o abia ieri (20.01.2010). In acest caz decizia nu trebuia transmisa in maxim 3 zile de la emiterea acesteia avand in vedere prevederile art.206 alin 1 din OUG 34/2006?
Este si o chestiune hilara in acest caz....am primit azi un telefon (nu mi s-a mai intamplat niciodata:O) de la presedintele comisiei de evaluare care ma invita intr-un limbaj cam de copil bonlav de autism "sa mai deschid cartea si sa mai invat" caci ei nu au nici o obligatie sa ma instiinteze despre deciziile lor:O.....ca sa imi poata trasmite decizia luata in 05.01.2010 trebuiau sa astepte decizia CNSC, zice omuletul.
Mentionez ca nu am cerut in contestatie anularea procedurii sau ceva asemanator, ci reevaluarea ofertelor conform documentatiei de atribuire, in sensul ca daca nu am cerul anularea, putea sa o faca CNSC? Eu nu cred...
Chiar si asa , au luat o decizie referitoare la procedura, trebuie sa o transmita in termenul legal.Gresesc?

Daca omuletul care da telefoane, vadit deranjat ca probabil i-am stricat ploile are dreptate, va rog sa imi spuneti pe ce se bazeaza.
Am citit din nou OUG 34/2006 si H 925 /2006 cu toate completarile si modificarile si nu am ajuns la concluzia decat ca tot eu am dreptate.
Daca gresesc va rog sa ma luminati!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters45263 , utilizator 18:34, 23 Ianuarie 2010
CNSC au judecat contestatia dvs? V-a fost comunicata hotararea CNSC? :)
Da
CNSC a judecat contestatia, daca se poate spune asa in sensul ca a respins-o ca ramasa fara obiect, avand in vedere faptul ca s-a anulat licitatia. Dealtfel din rezolutia CNSC am si aflat ca exista o decize de anulare a licitatiei a.i am solicitat si eu o copie dupa acea decizie printr-o adresa autoritatii contractante aducand in vedere prevederile art.206 alin 1 din OUG 34/2006.

Multumesc
Ii puteti actiona in judecata....mie mi se pare un abuz clar. Ca un exemplu, in anul 2009, am avut o licitatie pe care am anulat-o...iar CNSC ne-a impus sa reevaluam ofertele.... :)
Buna ziua,

Multumesc ptr raspuns

Pai dupa exemplul dat de D-voastra mi se pare ca autoritatea contractanta a avut dreptate in sensul ca a trebuit sa astepte decizia CNSC ptr a putea sa -mi comunice decizia de anulare. S-ar fi putut intampla ca la D-voastra, ei sa anuleze licitatia , iar CNSC sa le impuna reevaluarea ofertelor, asa cum am cerut in contestatie.

Cu toate acestea totusi, acea decizie de anulare, chiar daca CNSC imi admitea cererea si ii obliga la reevaluarea ofertelor, nu trebuia sa o comunice in termenul impus de art.206 alin 1 din OUG 34/2006? Nu gasesc nici o prevedere contrara, vreo exceptie mai bine zis.


Dealtfel nu mi-au transmis nici punctul lor de vedere referitor la contestatia mea, asa cum predeve oug 34/2006:
Art. 274. - (1) În vederea soluţionării contestaţiei/contestaţiilor, autoritatea contractantă are obligaţia de a transmite Consiliului, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data expirării termenului prevăzut la art. 205 alin. (1), punctul său de vedere asupra acesteia/acestora, însoţit de orice alte documente considerate edificatoare, precum şi, sub sancţiunea amenzii prevăzute la art. 275 alin. (3), o copie a dosarului achiziţiei publice. Lipsa punctului de vedere al autorităţii contractante nu împiedică soluţionarea contestaţiei/ contestaţiilor, în măsura în care s-a făcut dovada comunicării acesteia/acestora.
(2) Autoritatea contractantă va notifica punctul de vedere şi contestatorului/contestatorilor, în acelaşi termen prevăzut la alin. (1).

Mentionez merg la licitatii de 5 ani si e prima data cand mi se intampla asa ceva, a.i. as vrea sa-mi clarific aceste aspecte.

Daca am dreptate in cele spuse mai sus, conform art. 294 lit.r din OUG 34/2006 amenda ptr necomunicarea deciziilor in intrvalul de impus de ordonanta de sanctioneaza cu amenda de la 70.000 la 100.000 lei. Poate de asta mi-au si dat tefefon....sa ma intimideze!!!:(( ( au folosit metodele de comunicare specuficare in odronanta:)))

Multumesc
Intr-adevar, autoritatea contactanta avea obligatia de a va comunica decizia de anulare in termenul prevazut de art. 206.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie publica-punere in aplicare a deciziei cnsc andr_georgi andr_georgi Va rog sa-mi raspunedeti ca eu nu stiu daca este legal sau nu modul cum a procedat o autoritate contractanta si anume Am participat la o licitatie publica ... (vezi toată discuția)
Anulare raport licitatie fast fast Va rugam a ne prezenta un punct de vedere in privinta desfasurarii unei licitatii. Autoritatea Contractanta organizeaza o licitatie deschisa, avand drept ... (vezi toată discuția)
Decizie cnsc heta1982 heta1982 Buna ziua, 1.Am primit decizia CNSC ca fiind admisa contestatia (eu fiind AC). Care sunt pasii? Presupun ca trebuie sa transmit tuturor ofertantilor ... (vezi toată discuția)