avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Depozit bancar si declaratia unica. Ce fac daca am ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Depozit bancar si declaratia unica. Ce fac daca am deschis depozit fara sa am declaratia depusa? Depozitul este de 135000 lei scadent anul asta.

Depozit bancar ai declaratia unica
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CalinPopescu2312 , utilizator 13:39, 28 Decembrie 2022
Nu are legătură obligativitatea depunerii declarației unice cu deschiderea unui depozit bancar la termen.
Veți depune declaratia unica doar când venitul anual din dobânzile ajunse la termen, vor fi peste plafonul de 12 salarii minime brute pe economie și doar ca să plătiți contribuție la sănătate dacă se va întâmpla acea depășire. Altfel nu veți depune declaratia deloc.
Deci veți depune daca e cazul declaratia unica pentru 2022 pana la 25 mai 2023 pentru veniturile din investiții ( dobanzi) încasate în 2022.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2022
george-neagu, moderator
In regula, multumesc mult pt raspuns. Din articolul citit pe hotnews nu a reiesit clar legatura cu cele 12 salarii.
Destul de clar acum.
Multumesc

george-neagu a scris:

Nu are legătură obligativitatea depunerii declarației unice cu deschiderea unui depozit bancar la termen.
Veți depune declaratia unica doar când venitul anual din dobânzile ajunse la termen, vor fi peste plafonul de 12 salarii minime brute pe economie și doar ca să plătiți contribuție la sănătate dacă se va întâmpla acea depășire. Altfel nu veți depune declaratia deloc.
Deci veți depune daca e cazul declaratia unica pentru 2022 pana la 25 mai 2023 pentru veniturile din investiții ( dobanzi) încasate în 2022.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass venituri din dobanzi Eliana11 Eliana11 Buna ziua, Am inteles ca daca sunt pensionar si incasez dobanzi din depozite bancare peste plafonul de 12 salarii minime brute trebuie sa depun declaratia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cass/cas va rog sa ma ajutati cu un raspus si spuneti-mi ... Talla Talla Buna ziua, CASS/CAS Va rog sa ma ajutati cu un raspus si spuneti-mi care este procedura. Referitor la plata CASS pentru 2023. 1. Daca nu ridic ... (vezi toată discuția)
Cass la venituri din chirii giurgiu lacramioara giurgiu lacramioara Buna ziua! Am pensie de boala in valoare de 1575 si am si venituri din chirii in valoare de 2100 lei pe luna.. Acum mi se impune sa platesc contributie la ... (vezi toată discuția)