avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Carte imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Carte imobil

Administratorul afirma ca nu poate obliga locatarii sa declare cine detine sau locuieste in apartament si se pare ca acum platesc cheltuieli de intretinere doar cei de buna credinta care au declarat, iar ceilalti nu.
Cum se remediaza situatia? Cum poate fi tras la raspundere administratorul cel comod? Mentionez ca nu raspunde solicitarilor scrise. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2022
doctorATU, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:32, 29 Ianuarie 2023
Cartea de imobil reprezinta documentul prin care autoritatea politieri se informeaza despre domiciliul persoanelor din imobilele de locuit in comun
Art. 92. -
Şefii unităţilor de poliţie pe a căror rază teritorială este situat imobilul răspund de organizarea, funcţionarea, ţinerea în actualitate şi controlul evidenţei locatarilor prin cartea de imobil.

Art. 93. -
Responsabil al cărţii de imobil este persoana anume desemnată, cu acordul acesteia, de către proprietarul imobilului sau de asociaţia de proprietari; în cazul asociaţiei de proprietari, responsabilul cărţii de imobil este, de regulă, administratorul sau unul dintre membrii comitetului executiv, care locuieşte efectiv în imobil.

Art. 94. -
Responsabilii cărţii de imobil, desemnaţi în condiţiile legii, au următoarele atribuţii:

a) să solicite persoanelor care locuiesc în imobil prezentarea actelor de identitate, în termen de 15 zile de la sosire, în vederea înscrierii datelor în cartea de imobil;

b) să atenţioneze persoanele care au actele de identitate cu termenul de valabilitate expirat sau care nu şi-au efectuat schimbarea domiciliului ori stabilirea reşedinţei, în vederea punerii acestora în legalitate;

[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu administratorul se ocupa de asta.
Adresati-va presedintelui.
Nu gasesc intervalul limita la care ar trebui actualizata cartea imobil… anual?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai este simplu dom' doctor: ori de cate ori se produc modificari de " personal"...
Si noi avem aceleasi probleme, trebuie sa observati si aici, pe forum, zilele trecuta s-a mai scri un topic , exact pe aceeasi tema.
Cei corecti, sunt inscris in CI cu toate persoanele, iar cei smecheri, nu nuami cu nu sunt inscrisi in CI, dar nu-si declara numarul de persoane car locuiesc permanent prin case.
Cred ca aici "vina" este mai complicata:
- daca eu observ ca veciunul meu este integistrat in evidentele asociatiei cu 2 persoane si in realitate, sunt 3 sau 4 - ce trebuie sa fac? Merg la asociatie, dau un extemporal acolo, afla vecinul si m-am stricat la gat cu el... ;
- daca nu spun si ca mine, mai procedeaza si altii - suntem prosti de-a binelea si le achitam cheltuielile pe persoana;
- politia, nu se deranjeaza de nicio culoare sa mai faca verificari pe linia evidentei populatiei; mai vin cateodata, cand mai au vreo problema cu vre-un emigrant...;
Asadar, cam astea-s problemele...
Concluzia de la celalalt topic:
" Asociatia" sa informeze proprietarii la avizier, ca in cazurile aratate, daca nu toate persoanele care locuiec in bloc, sunt inregistrate in evidente, le vor achita costurile pe persoana. Eu unul, am de gand sa fac acest lucru, chiar de maine!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul administratorul sa detina copie a actului de identitate al unui chirias? Allyne3 Allyne3 as vrea si eu sa stiu in baza carui act normativ are dreptul administratorul sa detina copie a actului de identitate al unui chirias (vezi toată discuția)
Carte imobil magda_oancea magda_oancea In cazul in care cartea de imobil nu a fost actualizata si in urma controlului efectuat de politie se aplica amenda ,cine trebuie sa plateasca amenda ... (vezi toată discuția)
Acte solicitate pentru recensamant 2011 mitu eugenia mitu eugenia Buna ziua, Pentru efectuarea recensamantului populatiei din octombrie 2011, primaria de sector a solicitat administratiilor de bloc actualizarea cartilor de ... (vezi toată discuția)