avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cheltuieli deductibile pentru veniturile din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cheltuieli deductibile pentru veniturile din inchiriere

Deoarece se elimina cota forfetara de 40% pentru veniturile din chirii as dori sa trec la regim de impozitare in sistem real, ceea ce implica si contabilitate in partida simpla. Din acest motiv caut ce cheltuieli sunt deductibile, unde sunt specificate acestea. Ce am gasit (si nu stiu cat de corect este):
- amortizare locuinta (suma de achitizie / 50 ani / 12 luni)
- cheltuieli cu comision firma inchiriere
- impozit pe proprietate
- asigurare
- investitii si reparatii apartament (facute cu factura)

Este corect ? Mai sunt si altele ? Unde sunt precizate ?
In cazul mai multor proprietati se tine acea contabilitate in partida simpla pentru fiecare in parte, nu ?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cota de cheltuieli forfetara de 25% pentru persoanele fizice ADELA STROE ADELA STROE cota de cheltuieli forfetara de 25% pentru veniturile realizate din cedarea folosintei bunurilor (contracte de inchiriere) a persoanelor fizice se modifica - ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica (nu pfa) cheltuieli deductibile Corina Secara Corina Secara Reparatiile facute in vederea bunei functionari a unui spatiu inchiriat ( in cazul meu, reparatia conductei de alimentare cu caldura , conducta aflata intre ... (vezi toată discuția)
chiria apartament iulica2009 iulica2009 buna ziua, dau in chirie un apartament si as dori sa stiu cat este impozitul care trebuie sa-l platesc la Finante pe chiria incasata (vezi toată discuția)