avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am un PFA și as vrea sa plătesc și cass
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am un PFA și as vrea sa plătesc și cass

Bună seara, mi am înființat recent un PFA și as vrea sa știu dacă sănătatea se poate plăti lunar, sau doar cu declarația unică. Menționez că în acest moment nu sunt asigurată CASS și as vrea sa încep sa plătesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:05, 21 Februarie 2023
Depuneți declaratia unica în care, pe lângă altele pentru pfa, treceți ca optați sa plătiți și contribuția la sănătate.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Dar când trebuie sa plătesc contribuția Cass? Și se plătește lunar sau anual?
Valoarea care rezulta din declaratia unica ( de la partea cu valori estimate pentru 2023) le puteți plăti cum puteți, tot odată sau în părți mai mici, în timpul anului 2023.
Nu se pot plati pana la 25 .05 2024 obligatiile pentru 2023 ? Eu stiam ca acesta e termenul pentru declaratia unica depusa pantru 2023 pana la 25.05.2023
Da, se poate plăti chiar pana în 25 mai 2024.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica pentru 2018 Margacc Margacc Buna ziua, Sunt PFA si incerc sa imi completez declaratia unica. Am cateva nelamuriri pentru care va rog sa ma ajutati. In declaratia unica completata in ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligațiile fiscale ale unei pfa dacă o societate incheie cu aceasta un contract de colaborare/prestări servicii? Aliona M. Aliona M. Bună ziua, Am un PFA în domeniul traducerilor. Vă rog sa mă informați cum se procedează în cazul unui contract de prestări servicii/contract cu normă ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica 2023 suciugeorgeta suciugeorgeta Am depus declaratia unica pentru venituri din dividende an 2022, pentru plata CASS . Acum as dori sa fac si estimare pentru 2023 pentru a fi asigurata la ... (vezi toată discuția)