avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am si eu o intrebare/rugaminte. Am o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am si eu o intrebare/rugaminte. Am o situatie in familie ...

Buna ziua, am si eu o intrebare/rugaminte. Am o situatie in familie destul de delicata si am nevoie de sfatul unui avocat, tatal meu o ameninta pe mama ca.i ia pensia si daca pleaca de acasa o sa vina sa o caute oriunde datorita unor bani pe care el ii vrea de la noi copii lui, este vorba de o mostenire dobandita legal de catre noi si acum a inceput sa faca scandal ca vrea si el din bani, explic mai in detaliu problema , dar pana atunci vreau sa stiu care ar fi cursul lucrurilor din privinta unui avocat. Mama vrea sa plece si sa divorteze numai ca i.a luat toti banii, i.a blocat numerele noastre in telefon si este disperata nu stie ce sa faca. Ma puteti ajuta, va rog, macar cu un sfat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:58, 6 Ianuarie 2023
tata nu are cum sa ii ia mamei pensia, mama sa faca cerere la casa de pensii sa ia pensia pe acrd.
Mama poate pleca unde doreste sai poate divorta daca vrea.
sa isi ia tel ca oricine il poate debloca.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Am inteles, multumesc pentru raspunsul prompt, asta are de gand sa faca sa ia pensia pe card dar are toate actele in casa si nu are cum sa mai intre in posesia lor. Trebuie sa apelam la politie pentru a intra in casa sau cum sa procedam, sau mai intai trebuie inaintate actele de divort?
adica a plecat fara buletin ?
nu mai are chei sa intre cand nu e el acasa ?
sa mearga la politie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort violenta domestica AndreeaC90 AndreeaC90 Buna ziua V-as ruga daca se poate să ma ajutati cu niste sfaturi legate de situația mamei mele, care doreste sa divorteze de tatăl meu, o persoana ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu Nicoleta423 Nicoleta423 Buna ziua, as dori sa ma lamureasca si pe mune cineva daca se poate... Nu ma mai inteleg deloc cu sotul meu, mereu imi zice sa plec de acasa ( casa fiind ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu este violent, consumă alcool, amenință cu moartea, înjură și face zilnic scandal. mi-e teamă pentru mama și sora mea, cum trebuie procedat într-o astfel de situație? Deeamag Deeamag Bună ziua, va scriu acest mesaj în speranța că cineva ma va îndruma cu ceea ce trebuie sa fac.Talal meu este violent, consuma alcool, amenință cu moarte ... (vezi toată discuția)