avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pe lângă salariu mai am venituri din dobânzi și ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pe lângă salariu mai am venituri din dobânzi și titluri de stat

O persoana fizica este salariata, cu contract de munca cu normă întreagă. In afara de veniturile din salariu, am obtinut (incasat) in anul 2023 din PFA suma de 15300 RON și din dobânzi bancare+titluri de stat suma brută de 3200 RON(nu a fost scăzut impozitul de 10% nu știu exact care sumă se ia în calcul,)un total de 18500 RON .
Întrebarea mea este dacă aceste venituri se cumulează și trebuie sa plătesc pe lângă impozitul de 10% și CASS de 1800 RON deoarece depășesc plafonul de 6-12 salarii minime pe economie(18000-3600RON ) ?
Mulțumesc !
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 19:47, 6 Ianuarie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur e vorba de 2023 ? ca suntem abia in 06.01 :)
se cumuleaza pt CASS veniturile din PFA si dobanzi + titluri de stat in cazul expus .
Ati depasit plafionul de 6 salarii deja ( 6x3000 = 18.000)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand plătesc și asigurări de sănătate la venitul din chirii in 2023? avo7 avo7 Cand plătesc și asigurări de sănătate la venitul din chirii in 2023? Se cumuleaza cu alte venituri sau se considera separat? Daca mai am de ex si un PFA ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit obtinut din dobanzi la depozite si titluri de stat Marioni Marioni Buna seara, Nu cunosc noile modificări la codul fiscal si de aceea as dori sa pun urmatoarele intrebari: 1. Am inteles ca pentru dobanzile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)