avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Intocmit factura prestari servicii ( procesare - pt ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Intocmit factura prestari servicii ( procesare - pt obtineare produsului finit) livrare intracomunitara

- Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie :

- Sunt platiror de TVA si vreau sa intocmesc o factura ,, c/v prestari servicii " pentru procesare seminte fls in vererea obtinerii de produse finite .
( beneficiarul este din Bulgaria ; am copie a codului de inregistrare in scopuri de TVA a beneficiarului - BG )
NU STIU DACA SA IAU TVA SAU NU !!!!
Multumesc anticipat si astept raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: simina2006 , utilizator 12:21, 22 Ianuarie 2010
Care este locul prestatiei?
Romania
Dupa pararea mea, in acest caz este vorba de "Servicii de expertiza sau prelucrari efectuate asupra bunurilor mobile corporale". In acest caz, locul prestarii va fi considerata a fi in afara Romaniei, daca

1. codul de TVA valabil atribuit trebuie sa fie dintr-un alt stat membru decat statul in care este stabilit sau unde isi are sediul fix prestatorul, de la care sunt prestate serviciile;

SI

2. prestatorul detine dovada ca bunurile au fost transportate in afara statului membru in care serviciile sunt prestate.

Dovada ca bunurile au parasit statul membru al procesatorului se va face in general pe baza facturii care cuprinde codul de TVA al beneficiarului, documentul de transport, precum si contractul incheiat intre prestator si beneficiar.
- multumesc mult ........ imi cer scuze .. tot nu am inteles .......daca eu ,, persoana juridica Romania" platitoare de TVA (19%) intocmesc factura ( cu explicatiile de mai sus ) de ce sa cuprinda TVA - ul beneficiarului (BG) ?
Mentionez ca am incheiat Contract de prestari servicii cu Beneficiarul (BG) , am copie ca si el ,, beneficiarul " este platitor de TVA (BG) , avizele de expediere a ,,produsului finit " sunt insotire de CMR - document de transport ( care atesta ca " produsul finit " rezultat in urma procesari in Romania paraste statul procesatorului ....
Multumesc , si astept raspuns.
Daca introcmiti factura, ea trebuie sa fie fara TVA, cu mentiunea "scutit cu drept de deducere".

Alte discuții în legătură

Locul prestarii serviciilor alina240 alina240 Conform art. 133 ( daca bine retin) din Codul Fiscal, locul prestarii serviciilor se considera a fi locul unde prestatorul isi are sediul dar exista foarte ... (vezi toată discuția)
Cmr nesemnat inlineasofa inlineasofa Societate din Romania, factureaza servicii in luna ianuarie 2010 (prelucrare semifabricate) la o firma din Italia. (Serviciile sunt efectuate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Tva prestari servicii intracomunitare doduta doduta In 2009,o societate din Romania presteaza servicii de consultanta in domeniul ingineriei unei firme din UE.Ambele au cod valid de TVA.Serviciile se refera la ... (vezi toată discuția)