avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Am și eu o nelămurire legată de o cameră ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Am și eu o nelămurire legată de o cameră de supraveghere ...

Buna ziua
Am și eu o nelămurire legată de o cameră de supraveghere pe care o am montată pe acoperișul blocului la et.4 și care este îndreptată spre parcare.
Menționez că această cameră filmează doar mașinile din parcare și nu intrarea în bloc, trotuar, balcoanele sau geamurile vecinilor.
De curând am fost amenințat de un vecin că este ilegala și mi-a aruncat în fața legea 333 din 2003 cu adăugirile ulterioare.
Camera a fost montata deoarece mașina mia fost spartă odată, forțată de 2 ori și lovită cu picioarele (urme de cauciuc de pe talpa ghete/bocanci) de 2 ori.
Filmările sunt stocate 7zile și nu sunt divulgate in spațiul public.
Am aprobarea verbală a administratorului de bloc pentru montarea acestei camere.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:56, 8 Ianuarie 2023
Mulțumesc frumos pentru lămuri
O zi frumoasă

latka a scris:

Păi tocmai asta e, ceea ce nu e interzis de lege, este permis.

Aprobarea verbala a administartorului de imobil demonstreaza ca acesta nu stapaneste dispozitiile in vigoare si limitele sale de competenta
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Administratorul de imobil nu poate dispune de la sine putere instalarea de sistem de supraveghere in partea comuna de condominiu-dupa cum este acoperisul imobilului de locuit in comun
are ca obiectiv strict protectia proprietatii private
.
Dar vehiculul se afla pe drum public....
Atunci sa cer și o aprobare scrisă de la președintele asociației de proprietari?
Parcarea este într-adevăr domeniu public dar eu supraveghez un bun privat.

ynocentta a scris:

Aprobarea verbala a administartorului de imobil demonstreaza ca acesta nu stapaneste dispozitiile in vigoare si limitele sale de competenta
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Administratorul de imobil nu poate dispune de la sine putere instalarea de sistem de supraveghere in partea comuna de condominiu-dupa cum este acoperisul imobilului de locuit in comun
are ca obiectiv strict protectia proprietatii private
.
Dar vehiculul se afla pe drum public....

Daca citeati cu atentie articolul pe care vi l-am prezentat anterior conditia esentiala e sa va supravegheati cit mai strict doar bunul dvs. privat. Presedintele de asociatie nu are cum sa va dea vreo aprobare in acest sens. Reglati-va camera in sensul asta, sau schimbati-o cu una adecvata.
"Cu alte cuvinte, românii pot folosi camere video fără să respecte prevederile GDPR numai dacă acestea sunt orientate exclusiv către propria casă și propriul teren. Dacă o cameră video este orientată în așa fel încât este vizibilă, fie și doar parțial, o proprietate vecină sau un spațiu public, atunci lucrurile se schimbă radical."
www.avocatnet.ro/articol_516...
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarului sau al chiriasului pentru montarea camerelor de supraveghere? vali m vali m Buna ziua.La mine in bloc se doreste montarea camerelor de supraveghere la parterul blocului.Toata lumea este de acord,mai putin proprietarul de la parter,care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca vreau sa mi instalez camera video care reda doar ... Nedelcu Adriana Nedelcu Adriana Buna ziua. Daca vreau sa mi instalez camera video care reda doar intrarea în apartament,am voie? Și dacă da,îmi trebuie aprobare de undeva? (vezi toată discuția)