avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pe 3 ianuarie 2023 am dus un autoturism la remat (fier ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pe 3 ianuarie 2023 am dus un autoturism la remat (fier vechi) ...

Pe 3 ianuarie 2023 am dus un autoturism la remat (fier vechi) . De aici am primit documentele necesare radierii fiscale și din circulație. În momentul când am fost la primărie mi s.a cerut sa plătesc impozit integral pe anul 2023 .
E normal și corect sa plătesc un impozit la un lucru care nu mai exista care a fost distrus ?
Pot plăti impozit pe luna ianuarie nici o problema dar pe tot anul ?! Ma simt ca și cum cineva îmi baga mana în buzunar cu acordul meu .
Cel mai recent răspuns: Cik22 , utilizator 00:22, 17 Ianuarie 2023
Asa e legea, se ia in considerare scutirea de la 1 ianuarie anul urmator.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mda... Asta e legea...
Hoție cu japca!

latka a scris:

Asa e legea, se ia in considerare scutirea de la 1 ianuarie anul urmator.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei na! De unde hoție? Și dacă achiziționezi pe 3 ianuarie o proprietate (casa, teren, mașina etc) datorezi impozitul din 1 ianuarie anul viitor. Nu priviți problema din unghiul potrivit.
Dacă achiziționezi pe 3 ianuarie impozitul e suportat de către vânzător. Tu ca ,cumparator nu ești grevat de sarcini de plata.
Doar ca în cazul meu eu nu am vândut....am distrus un bun pe care nu.l mai folosesc .

latka a scris:

Ei na! De unde hoție? Și dacă achiziționezi pe 3 ianuarie o proprietate (casa, teren, mașina etc) datorezi impozitul din 1 ianuarie anul viitor. Nu priviți problema din unghiul potrivit.

Conform dispozitii in vigoare impozitul anual poate fi achitat integral sau in 2 transe

Alte discuții în legătură

Impozitul pe castiguri din crypto in decursul mai multor ani Gambit4 Gambit4 Buna ziua, Intrebarea mea este despre impozitarea castigurilor din cryptomonede: Am inteles ca anual se depune declaratia unica privind castigurile din ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină în luna 16/12:2023 și pe data de 27/12/2023 ... luta18@ymail.com luta18@ymail.com Am cumpărat o mașină în luna 16/12:2023 și pe data de 27/12/2023 am făcut RAR , mașina avea nr. de Germania acuma nu mai are numere e programată la ... (vezi toată discuția)
Incepand din ianuarie 2023, pe o tranzactie imobiliara se plateste ... Aliv Aliv Incepand din ianuarie 2023, pe o tranzactie imobiliara se plateste un impozit (1% sau 3%). Detin impreuna cu mama un apartament de mai bine de 10 ani si mama ... (vezi toată discuția)