avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incepand din ianuarie 2023, pe o tranzactie imobiliara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incepand din ianuarie 2023, pe o tranzactie imobiliara se plateste ...

Incepand din ianuarie 2023, pe o tranzactie imobiliara se plateste un impozit (1% sau 3%). Detin impreuna cu mama un apartament de mai bine de 10 ani si mama detine 5/8 si i-am cumparat in martie 2023 partea prin reintregire de proprietate. Intreabarea mea: in acest caz de reintregire, trebuie sa mai platesc acest impozit de 1%?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:24, 10 Martie 2023
Ați cumpărat cota mamei prin contract de vânzare cumpărare, nu prin "reîntregirea de proprietate ".
Și da, datorați impozit.
1% pentru 3/8 și 3% pentru cota de 5/8

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea nucsa nucsa :yes:Buna seara.As dori sa stiu anumite date referitoare la succesiune .Tatal meu a decedat in decembrie 2008.Mama mea traieste si mai am o sora.Tata impreuna ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire apartament cumparat cu drept de uzufruct viager ! irinel8 irinel8 Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in legatura cu speta urmatoare: In anul 1995 parintii mei au cumparat un apartament printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
mostenire apartament THEODORA30 THEODORA30 Buna seara,vreau sa mi spuneti va rog,parintii mei au cumparat un apartament impreuna,mama a decedat de 10 ani noi neavand posibilitate financiara sa facem ... (vezi toată discuția)