avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire apartament

Buna seara,vreau sa mi spuneti va rog,parintii mei au cumparat un apartament impreuna,mama a decedat de 10 ani noi neavand posibilitate financiara sa facem taxa de succesiune,vreau sa stiu ce procent are fiecare copil din vanzarea apartamentului.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:45, 6 Februarie 2012
Din dreptul de proprietate asupra apartamentului, mama dv.stră avea 1/2. Din acest procent de 1/2, soţului supravieţuitor i se cuvine un procent de 1/4, restul de 3/4 împărţindu.se in mod egal între copii.
Nu puteti vinde apartamentul inainte de a dezbate succesiunea. Cotele sunt 1/2 la tatal dvs, 1/4 din jumatatea mamei la tata, 3/4 din partea mamei toti copii.

5/8 tata
3/8 copii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune costicamacovei costicamacovei suntem 4 copii in viata mama a decedat acum 6 ani si nu s-a facut succesiunea cat ni se cuvine partea noastra dintr-un apartament cu 4 camere mentionam ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire germi germi Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie.Parinti au un apartament impreuna , tata a decedat ,noi suntem trei frati ,doi buni si unul doar dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune lolyy lolyy as dori sa stiu ce cote revin mostenitorilor dupa succesiune. mama a decedat de 12 ani. Tata sa recasatorit acum 6 ani si a vandut apartamentul si sa mutat ... (vezi toată discuția)