avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

suntem 4 copii in viata mama a decedat acum 6 ani si nu s-a facut succesiunea cat ni se cuvine partea noastra dintr-un apartament cu 4 camere mentionam ca tatal nostru s-a recasatorit si a mai aparut un copil poate face parte la succesiune si acest copil???
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 19:10, 21 Iunie 2010
Daca aaprtamentul apartine in exclusivitate mamei dvs decedate,
atunci tatal primeste 1/4, iar dvs fratii primiti restul de 3/4.
Copilul tatalui din a doua casatorie nu are nici und rept.

Daca apartamentule ra in proprietatea mamei dvs cu a tatalui
atunci situatia e mai complicata pt ca tatal va primi 5/8 din apartament
iar dvs copiii restul de 3/8.
Daca apartamentul era bun comun atunci tatal dvs are dreptul la 1/2 plus 1/4 din jumatatea mamei, deci in total 5/8. Restul copiilor au dreptul la 3/8 impartit la numarul lor.(in cazul dvs fiecare dintre copii va avea cate 3/32). Copilul din cealalta casatorie a tatalui il va mosteni numai pe tatal dvs , nu si pe mama dvs , cu care nu are legatura de sange.
Succes!
multumesc si as mai avea o intrebare
il poate vinde fara ca succesiunea sa fie facuta??
multumesc
Fara partaj nu-l poate vinde.
Poate vinde cel mult cota care i se cuvine din acest
apartament.
Fara ca succesiunea sa fie facuta , tatal poate vinde doar cota parte indiviza care i se cuvine ca si bun comun(deci poate vinde 1/2 din imobil)B-)

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate. mariuscrisan mariuscrisan Mama si tatal meu detin un apartament. Mama a decedat. Suntem doi frati . Tatal meu poata sa vanda apartamantul fara acordul nostru? Cat detine fiecare din ... (vezi toată discuția)
Succesiune dana58 dana58 care sunt cotele in cazul unei succesiuni intre doi frati vitregi dupa moartea celui de-al doilea parinte (vezi toată discuția)
Succesiune intre frati vitregi victoy0111 victoy0111 In casnicie a venit fiecare cu copilul la pachet. Prima care a decedat este mama mamei mele. Nu s-a facut succesiunea dupa aceasta, La 8 ani dupa, a decedat si ... (vezi toată discuția)