avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie.Parinti au un apartament impreuna , tata a decedat ,noi suntem trei frati ,doi buni si unul doar dupa mama. Cum se imparte mostenirea dupa deceul mamei .Mentionez ca nu s-a facut succesiunea nici dupa tata. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:49, 26 August 2012
1) succesiunea dupa tala dvs se dezbate intre cei 2 copii ai lui si sotie.
2) Dupa decesul mamei succesiunea se dezbate la toti copiii pe care i-a avut ea,deci si cel de-al treilea.
La mostenirea tataluivor veni cei 2 frati buni + sotia supravietuitoare (mama) ; la decesul mamei vor veni toti cei 3 copii ai ei (cei 2 frati buni + fratele dupa mama).

Daca nu exista testament, cotele vor fi egale.
La succesiunea dupa tata va intra cota de 1/2 din apartament care se va imparti intre dvs si fratele dvs si mama, mama avand 2/8 iar dvs sifratele dvs 3/8 fiecare sin cota aceea de 1/2. La decesul mamei dvs Veniti toi 3 fratii iar masa succesorala va fi 1/2 cota din apartament ca bun comun si cota de 1/8 ca mostenire de la Sotul dansei.adica cota de 5/8 din tot apartamentul care se va imparti la 3 in mod egal, adica 1/24 fiecare la care se adauga la cei doi frati dupa Tata cotele mostenite din succesiunea dupa Tata.
Multumesc !Cate procente primeste fiecare la prima succesiune .
Cand a decedat tatal dvs?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire stefan70 stefan70 Buna ziua.Tatal meu a murit acum 4 ani, iar acum trebuie sa dezbatem mostenirea, adica un apartament si bunurile. Mentionez ca santem 2(doi) frati si mama ... (vezi toată discuția)