avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament? Dupa găsirea ...

Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament?
Dupa găsirea proprietăți dorite si negocierea cu proprietaul ei, la notar se face un ante contract valab 3 luni de zile, ok dupa ce ai facut acel antecontract pe baza lui si a altor documente necesare la banca se acorda acel credit de care ai nevoie.
Intrebarea mea este, avansul de 5-15% necesar creditului se oferă la semnarea ante contractului sau la antecontract e ca o garanție si se poate oferi o suma decisa intre vânzător cumparator indiferent de valoarea acesteia fara a fi obligatoriu un procent anume?
Se poate plati avansul minim de 5-15% la semnarea contractului de vânzare cumpărare dupa aprobarea creditului?
Ajutati ma va rog multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:44, 9 Ianuarie 2023
Cum va impune banca.
Avansul se achita la momentul încheierii antecontractului.
Fiecare banca impune un procent minim, pe care cumpărătorul trebuie sa îl achite din sursele proprii.
Restul, va fi creditul.
Dacă dispuneți, puteți achita ca avans, mai mult decât procentul impus de banca. Puteți achita și 30% din pret, de exemplu.
Întâi asigurati-va ca îndepliniți condițiile pentru acordarea creditului, căci riscați sa încheiați antecontractul degeaba și apoi sa aveți de umblat, ca sa va recuperați avansul și sa reziliate antecontractul.
Puneți la antecontract un termen mai lung (6-8 luni). Nu este nicio problema ca perfectati vânzarea mai devreme.
La semnarea antecontractului intre vanzator si cumparator exista o suma minima de plata pe care trebuie sa i o platesc vanzatorului pentru semnarea antecontractului sau e la intelegere?

Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Tocmai v-am spus mai sus.
Discutați la banca
Unele bănci impun un avans minim de 10%, altele de 15%, altele 20% etc.
Și inca o întrebare prostească poate...
Suma finala de achiziție a apartamentului (avansul+creditul)se vireaza in contul vanzatorului dupa semnarea contractului de vanzare cumparare sau inaintea semnarii acestui contract?
Sunt riscuri de a pierde bani daca totul este facut la notar?

pentru a raspunde, se apasa pe "raspunde", nu pe " citeaza"
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Avansul il achitati dvs inainte, la incheierea antecontractului.
Restul de pret (creditul) il vireaza banca, direct in contul vanzatorului. in aproximativ 1-3 zile de la semnarea contractului de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vandut apartament cu credit. vreau să pun întrebări. Chicky12 Chicky12 Buna seara, Îmi pare rău pentru limba mea, nu sunt român. Sper ca vei intelege Multumesc! Îmi vând apartamentul vineri cu credit. Cumpărătorul a luat ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Avans prima casa, cand e obligatoriu sa fie dat ovidiu2012 ovidiu2012 Buna seara, Am o intrebare legat de programul prima casa. Din cate stiu trebuie ca, cumparatorul trebuie sa aiba 5% din pretul de vanzare. Cand trebuie ... (vezi toată discuția)