avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Biciclist accidentat pe pista de biciclete pe care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Biciclist accidentat pe pista de biciclete pe care circulau pietoni in lipsa unui trotuar

1. Daca un biciclist s-a dezechilibrat si accidentat (si a avut nevoie de spitalizare ) pe o pista de biciclisti marcata, pe care circulau si pietoni deoarece nu exista trotuar in zona respectiva, poate fi tras la raspundere pietonul, daca biciclistul accidentat l-a atins cu o roata?
2. Poate fi considerat pietonul reponsabil de accident pt ca se afla pe pista de biciclete, in lipsa unui trotuar?
3. Si daca pietonul ar fi considerat responsabil si persoana accidentata doreste sa fie compensata cu bani, ce garantie exista ca dupa ce se achita suma, peroana accidentata nu continua plangerea?
4. Politistul care s-a ocupat de caz zice ca nu trebuie semnat nimic la politie pt intelegere pe cale amiabila si daca dorim vreo garantie ca persoana accidentata nu continua plangerea, sa mergem la notar sa facem o hartie. E normal ?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Accident la 1 metru de trecerea de pietoni cu un biciclist kreps kreps La o trecere de pietoni s-a angajat in traversare, la 1 m de trecerea regulamentar marcata, un biciclist care se deplasa pe diagonala spre un refugiu ce ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa plateasca : politia sau cei implicati ? catamblin catamblin Am acrosat un biciclist care a iesit dupa un drum fara prioritate. Politia si o masina a abulantei au ajus la fata locului foarte repede (5-10) minute, eu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala - culpa comuna Alex84 Alex84 Buna ziua, Cu aproximativ o luna in urma am fost implicat intr-un accident auto soldat cu vatamare corporala. Conform politiei reiese culpa comuna (am ... (vezi toată discuția)