La o trecere de pietoni s-a angajat in traversare, la 1 m de trecerea regulamentar marcata, un biciclist care se deplasa pe diagonala spre un refugiu ce prezenta un spatiu pe unde putea trece cu bicicleta, evident pe langa bicicleta. Eu circulam pe banda a doua si impactul s-a produs in sensul ca a intrat cu bicicleta in dreptul oglinzii din dreapta a autoturismului pe care il conduceam. Biciclistul nu a atins auturismul pe care il conduceam, impactul fiind intre bicicleta si vehicul. In urma impactului s-a dezechilibrat, a cazut in genunchi si perfect constient s-a ridicat. Am solicitat prin 112 prezenta ambulantei si a unui echipaj de poliţie. Prezenta la fata lucului a celor doua echipaje, a putut constata ca biciclistul avea o alcolemie de 0,86 la mie in aer respirat. Fiind in varsta de 67 ani am solicita sa fie verificat medical pentru a nu avea surprize ulterioare. Biciclistul a refuzat internarea, efectuarea unui CT si sa faca plangere penala. Astazi se implinesc 3 luni si doua saptamani de cand am un dosar penal care este clasat. Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce consecinte pot urma. Sa-mi angajez un avocat ? Va multumesc !
Buna ziua, va multumesc pentru rabdarea si amabilitatea de a ma asculta si doresc sa explic pe scurt ce urmaresc :
1. ma simt nevinovat pentru accidentul care s-a produs dupa o trecerea de pietoni cu acel biciclist sub influenta bauturilor alcoolice, care a venit in lateralul autoturismului meu, nu aveam nici 5 km/h si care nu a avut nici o afectiune o zgârietură nici o ora de spitalizare.
2. daca voi fi sanctionat de politie cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile, vreau sa stiu daca pot contesta masura dispusa si ce sanse am.
Va multumesc !