avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casatorit a doua oara, fara copii, noua sotie are o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casatorit a doua oara, fara copii, noua sotie are o fiica din alta ...

Casatorit a doua oara,fara copii noua sotie are o fica din alta casatorie.
Am intocmit un testament notarial autentificat prin care las mostenire toate bunurile imobile si mobile actualei sotii.In cazul in care voi deceda testamentul poate fi atacat de catre descendentii mei sau la succesiune totul revine sotiei actuale.Dupa moartea sotie fica acesteia poate intra in posesia mosteniri sau este atacata de descendentii mei?
Cel mai recent răspuns: Cris Talea , utilizator 10:44, 12 Ianuarie 2023
Buna ziua, testamentul poate fi atacat de descendentii dvs. daca vor exista, in masura in care li se incalca rezerva succesorala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ziceti ca nu aveti copii, dar vorbiti de descendenti.
Eu personal nu am copii dar am 2 frati care au copii deci imi sunt nepoti,am inteles ca pot fi considerati descendenti??
Buna ziua,multumesc pentru raspuns,pot fi considerati descendenti frati vitregi sau nepoti fratilor vitregi fiind numai frati de tata??Asta daca imi puteti raspunede .
.Multumesc mult si o zi buna.
niciodata, descendenti sunt copiii , copiii copillor, la infinit in linie drepta, dvs vb de colaterali, astia nu sunt mostenitori rezervatari

Cris Talea a scris:

Eu personal nu am copii dar am 2 frati care au copii deci imi sunt nepoti,am inteles ca pot fi considerati descendenti??

Alte discuții în legătură

In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Frate mostenitor? trueblack trueblack Am un frate vitreg dupa tata.A fost conceput cu o alta femeie in perioada in care tata era inca casatorit cu mama.Ulterior au divortat.Fratele poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Identificarea moștenitorilor simioncarmen simioncarmen mama cu tatal vitreg au construit o casa. Eu sunt unica fiica (din partea mamei), tatal vitreg nu are rude de gradul 1. Dupa moartea lor cine mosteneste casa? ... (vezi toată discuția)