avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Va rog mult sa ma lamuriti daca cele 10 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Va rog mult sa ma lamuriti daca cele 10 zile de absenta ...

Buna ziua.
Va rog mult sa ma lamuriti daca cele 10 zile de absenta si cele 5 zile pt concediu ingrijitor se considera suspendare de contract individual si daca aceste zile se platesc si cum se platesc? Indemnizatie, drepturi salariale? Am vazut chiar 2 articole care se bat cap in cap. Va rog cu argumente pe lege. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Nico99 , utilizator 08:11, 11 Ianuarie 2023
Absentele nemotivate nu se platesc si pot duce la suspendarea c.i.m.

Concediu ingrijitor nu este o cauza de suspendare a c.i.m. si , in opinia mea, este un concediu platit ...
Nu era vorba despre absentele nemotivate, ci despre noua prevedere din CM cu privire la dreptul de a absenta de la munca cu recuperare. Acolo e logic ca nu se suspenda si ca se plateste, desi legile noastre numai logice nu sunt. Dar la concediul de ingrijitor nu e clar. E interpretabil. Puteti sa imi spuneti cum sustineti afirmatia dvs ca este concediu platit? Am cateva argumente, dar am nevoie de unele mai puternice.
Multumesc pt raspuns!

Cornel Vasile a scris:

Absentele nemotivate nu se platesc si pot duce la suspendarea c.i.m.

Concediu ingrijitor nu este o cauza de suspendare a c.i.m. si , in opinia mea, este un concediu platit ...

1. Absentarea de la locul de munca .... este platita, intrucat se va recupera, ceea ce inseamna munca salarizata. Acum depinde de angajator , cum va face plata fie in luna cand absenteaza , fie cand se recupereaza.

2. Principiul unde legea nu prevede , judecatorul nu distinge ..chiar daca nu se face expres referire la plata, dar nici la neplata , lasand la latitudinea angajatorilor sa decida, consider ca legiuitorul a mers pe ideea platii, avand in vedere ca:
- constituie vechime in munca
- nu intra in durata concediului de odihna
-nu face referire strict la neplata
Multumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

1. Absentarea de la locul de munca .... este platita, intrucat se va recupera, ceea ce inseamna munca salarizata. Acum depinde de angajator , cum va face plata fie in luna cand absenteaza , fie cand se recupereaza.

2. Principiul unde legea nu prevede , judecatorul nu distinge ..chiar daca nu se face expres referire la plata, dar nici la neplata , lasand la latitudinea angajatorilor sa decida, consider ca legiuitorul a mers pe ideea platii, avand in vedere ca:
- constituie vechime in munca
- nu intra in durata concediului de odihna
-nu face referire strict la neplata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de ingrijitor Gepetto25 Gepetto25 Concediul de ingrijitor conform art 152^1 este un concediu platit sau fara plata? (vezi toată discuția)
Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Art 51 al 2 din codul muncii=exceptia de neexecutare? raul dorin raul dorin art 51 al. 2 din Codul Muncii prevede posibilitatea suspendarii contractului pentru absente nemotivate. Conform art 49 prin suspendare se intelege neprestarea ... (vezi toată discuția)