avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Achizitie masina prin PFA ?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Achizitie masina prin PFA ?

Bună ziua!

Urmează sa cumpar o masina pentru ridesharing si desfasurarea acestei activitati prin PFA deschis nou (deschis dec 2022, nici-o activitate desfasurata momentan). Intrebarea mea este daca pot deduce cheltuiala masinii daca o cumpar pe pfa sau ar fi mai bine sa o cumpar normal pe PF?, urmand sa incep a munci pe uber/bolt si neavand deschis contul bancar pentru pfa (urmand sa il deschid), masina fiind achizitionata separat dar codul de activitatae caen va fi 4939.

Ceea ce nu inteleg este daca e posibil sa-mi deduc achizitia masini fiind cumparata cu bani personali, neavand inca activitatea pe pfa sa o cumpar cu banii din contul pfa? Si daca se poate cat pot duce lunar daca masina costa 5000 de euro....
sau
pur si simplu sa o cumpar PF, si sa deduc separat cheltuiele cu combustibilu si intretinerea masinii care se deduc in mod normal prin PFA.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
Constantinnnn, utilizator

Alte discuții în legătură

Casa de marcat cate coduri caen poate avea ? giuliorc92 giuliorc92 Buna ziua tuturor as dori sa merg la registrul comertului sa adaug codul taxi 4932 la PFA pe care detin , din momentul ca am atestat taxi vreau sa devin ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa: diferite contracte d3rb3d3u d3rb3d3u Am niste nelamuriri legate de PFA. De exemplu, mi-am cumparat apartament si platesc o rata lunara la el. Activitatea PFA-ului se desfasoara in acest ... (vezi toată discuția)
Pfa-cont bancar Dragomir Dascalu Dragomir Dascalu Sunt PFA si salariat in acelasi timp.Pot primi banii aferenti activitatii de PFA in contul de salarii(cardul de salariu) sau sunt obligat sa deschid un cont ... (vezi toată discuția)