avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA-cont bancar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA-cont bancar

Sunt PFA si salariat in acelasi timp.Pot primi banii aferenti activitatii de PFA in contul de salarii(cardul de salariu) sau sunt obligat sa deschid un cont separat pe PFA?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 10:08, 11 Februarie 2012
Trebuie sa va deschideti cont de PFA. Este un cont distinct si se deschide din considerente de fiscalitate ce privesc activitatea PFA.
puteti folosi contul curent de PF pt asta, insa daca conduceti contabilitatea in partida simpla va trebui sa diferentiati clar intre veniturile si cheltuielile facute ca PFA fata de cele facuta ca PF
cel mai bine ar fi sa deschideti un nou cont pe pf (deoarece costurile de administrare sunt mult mai mici decat daca deschideti cont separat pe pfa) si sa il folositi exclusiv pt banii pe care ii primiti ca pfa. Veti avea nevoie la inregistrarea in registru de un extras de cont pe tot anul pt a dovedi ca inregistrarea veniturilor este corecta si completa. Puteti sa extrageti bani din acest cont ori de cate ori doriti.
inainte de a lua o decizia as verifica totusi la organul de administrare fiscala daca pot deschide cont de PF si sa am activitate de PFA pe acesta.
Daca folositi contul doar pentru a primi banii in el, ar fi o solutie un nou cont de p.f., insa daca prin acest cont faceti si plati cel mai bine este contul separat pe PFA. In final va trebui sa "demonstrati" foarte clar ca banii respectivi au legautra cu activitatea de PFA, ori in primul caz este mai dificil, in plus nici nu puteti deduce cheltuielile cu administrarea contului. Unii inspectori de control sunt f exigenti cu acest aspect.
Recomand cont separat pe PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta online? sebisibiu sebisibiu Castig bani de pe internet si vreau sa platesc impozit. Cum dovedesc cat si de unde am primit banii? Cand primesc bani imi vine un email cu sursa si ... (vezi toată discuția)
Card bancar pe pfa folosit la cumparaturi personale PrestatieTabulara PrestatieTabulara Buna ziua, un PFA, la norma de venit, poate folosi cardul bancar pe contul de PFA pentru cumparaturi? e nevoie de ceva document justificativ sau se pot face ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)