avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Astazi m-au oprit domnii de la politie si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Astazi m-au oprit domnii de la politie si mi-au suspendat ...

Buna ziua,
Astazi m-au oprit domnii de la politie si mi-au suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 60 de zile + 6 puncte de amenda pentru urmatoarea fapta mentionata in proces:
- Neacordarea de prioritate a pietonilor angajati in traversarea pe sensul de mers al conducatorului printr-un loc permis si semnalizat prin semne si marcaje.

In codul rutier se mentioneaza la articolul 100. alin 3 o perioada de suspendare de 30 de zile si clasa de amenda II ( 4- 5 puncte).
Intrebarea este: Este valabila aceasta informatie ? Si daca da cum as putea sa procedez?

Mentiuni: Este prima abatere in cei 6 ani de cand am permisul, deci nu este un cumul de puncte, sau alta abatere de genul.

Va multumesc,
O seara frumoasa.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:02, 13 Ianuarie 2023
Articolul 101
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
...............................................
e) neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului;
(la 27-02-2022, Alineatul (3) din Articolul 101 , Capitolul VII a fost completat de Punctul 17, Articolul I din ORDONANȚA nr. 1 din 27 ianuarie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 89 din 28 ianuarie 2022 )
[ link extern ]

Puteti da de reducere, cu 20 de zile (o treime), in primele 20 de zile de suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o ... Eta 51 Eta 51 Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile si 6 puncte de amenda adica 835 lei, pentru neacordare prioritate la ... (vezi toată discuția)
Sanctiune mai mare decat ar trebui.... mihaioctavian mihaioctavian Bună ziua, Am o nelamurire, poate este cineva binevoitor care sa ma lamureasca. Nu am acordat prioritate pietonilor, am fost oprit, am primit 6 puncte de ... (vezi toată discuția)
Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere auto ptr neacordare ... ADRIANA MANOLE ADRIANA MANOLE Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere auto ptr neacordare de prioritate unui pieton anagajat in trecere si pe care l-am observat prea tarziu din ... (vezi toată discuția)