avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet de munca

Am un angajat caruia i-am prelungit durata contractului de munca cu inca 2 luni. cum notez in carnetul de munca la rubrica "mutatia intervenita" PRELUNGIT CONTRACT DE MUNCA PE DURATA DETERMINATA ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
elyababau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 1 Februarie 2010
1. Da, iar in col.7 treceti actul aditional si data.
2. Dar fiti atenta ca nu prea se poate prelungi asa mult un CIM pe perioada determinata. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 82 - (1) Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 24 de luni.
(2) În cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată este încheiat pentru a înlocui un salariat al cărui contract individual de muncă este suspendat, durata contractului va expira la momentul încetării motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de muncă al salariatului titular.
Va multumesc pentru informatie !
Buna,
Inteleg ca ai angajat prima data o persoana pentru perioada determinata iar acum vrei sa-i prelungesti contractul pentru o perioada de 2 luni. Din cate stiu, va trebui sa intocmesti un alt contract de munca, imediat in prelungirea celuilalt (de ex. inceteaza cu data de 01.02.2010 si este angajat cu data de 02.02.2010). Ai grija insa, prelungirea succesiva a contractului pe durata determinata nu poate cumula mai mult de 24 luni. De asemenea, intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 astfel de contracte.
Atentie, acum inregistrarea cim se face cu o zi inainte de inceperea activitatii, si nu in 20 de zile de la data inceperii ca pana acum.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
andreea_8_11, utilizator
andreea_8_11 a scris:

Atentie, acum inregistrarea cim se face cu o zi inainte de inceperea activitatii, si nu in 20 de zile de la data inceperii ca pana acum.

1. Nu ati inteles bine!
2. Legea 130/1999 nu s-a modificat, termenul de inregistrare a CIM la ITM este tot de 20 de zile. HG 37/2010 obliga numai inregistrarea mai repede in Revisal a CIM.
3. Vedeti ca sunt pe forum mai multe interventii pe aceasta tema.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Andreea cred ca ai vrut sa spui ca intre aceleasi parti se pot incheia cel mult 3 acte aditionala, ce act normativ reglementeaza acest lucru . Codul muncii face referire numai la durata maxima pe care poate fi incadrata in munca o persoana cu un cim pe durata determinata .
H.G 37/2010 face referire numai la modificarile facute in Revisal dupa cum rezulta si din numele hotararii.
„Art. 4. — (1) Angajatorii au obligatia de a transmite registrul in forma electronica la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi au sediul sau domiciliul, dupa caz, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre primul salariat”.
Pana sa intre in vigoare H.G. 37 / 2010 REVISALUL trebuia complectat in maxim 5 zile de la data inceperii activitatii.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
elyababau, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se prelungeste un contract munca ganca ganca buna ziua! eu lucrez cu contract de munca pe perioada determinata in martie mi-a expirat contractul si de la birouri mi-au spus ca mi-au prelungit contractul ... (vezi toată discuția)
Act aditional pe durata determinata? corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua am o angajata cu contract pe durata determinata .Inainte de expirarea perioadei i s-a intocmit un act aditional de prelungire pe inca o perioada, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata - prelungire noiembriesm noiembriesm Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru prelungirea CIM perioada determinata. Eu as prefera sa fac un act aditional pentru prelungire, dar am vazut ... (vezi toată discuția)