avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se considera incest,casatoria si relatiile sexuale ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se considera incest,casatoria si relatiile sexuale intre veri? ...

Se considera incest,casatoria si relatiile sexuale intre veri?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:23, 22 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
. 377.
Raportul sexual consimţit, săvârşit între rude în linie directă sau între fraţi şi surori, se pedepseşte cu închisoarea de la un an la 5 ani.
Verii primari sunt rude de gradul 4, deci nu vb de o fapta penala daca intretin relatii sexuale, dar nu se pot casatori.

-
Art. 274. -
(1) Este interzisă încheierea căsătoriei între rudele în linie dreaptă, precum şi între cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv.

Daca nu sunt veri primari, se pot si casatori.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Multumesc pt. raspuns,sunt casatoriti de mult timp.
Sunt veri primari ?
Verii primari se pot casatori in mod legal cu acordul instantei sau eventual intr-o alta tara decat Romania, iar Romania recunoaste conform dreptului international casatoriile din tarile respective (asta nu e obligatoriu, ci trebuie verificat concret).

Verii de-al doilea (adica rudele de gradul 6) se pot casatori legal in Romania, iar sansa de a produce urmasi cu handicapuri din cauza gradului de rudenie este neglijabil de mica. Varsta este un factor de risc mai important decat rudenia de gradul 6.

Eu nu am o relatie cu versioara mea de-a doua, dar conform MyHeritage avem in comun doar 2,6% din ADN.
Da

Alte discuții în legătură

Casatorie intre rude indepartate utilizator666 utilizator666 Am o singura intrebare. Este posibila casatoria dintre doua persoane ai caror strabunicii au fost frati, avand in vedere ca persoanele poarta acelas nume. Ce ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie danaenache danaenache daca sunt afin de gradul III cu o persoana , ma pot casatori cu ea? multumesc. (vezi toată discuția)
Casatorie Mugur40 Mugur40 Eu stau cu verișoara mea primară de 3 ani , acum a ramas gravida , suntem perfect sanatosi , ne putem casatori legal fiind rude de gradul 4 . Va multumim (vezi toată discuția)