avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie

Eu stau cu verișoara mea primară de 3 ani , acum a ramas gravida , suntem perfect sanatosi , ne putem casatori legal fiind rude de gradul 4 . Va multumim
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
Mugur40, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mugur40 , utilizator 18:25, 19 Ianuarie 2018
Care e intrebarea?
Legal este dar moral ...... si ma intreb cat este si normal din punct de vedere medical.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Art. 274

Interzicerea căsătoriei între rude

(1) Este interzisă încheierea căsătoriei între rudele în linie dreaptă, precum şi între cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv.

(2) Pentru motive temeinice, căsătoria între rudele în linie colaterală de gradul al patrulea poate fi autorizată de instanţa de tutelă în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul cel care cere încuviinţarea. Instanţa se va putea pronunţa pe baza unui aviz medical special dat în acest sens.

(3) În cazul adopţiei, dispoziţiile alin. (1) şi (2) sunt aplicabile atât între cei care au devenit rude prin adopţie, cât şi între cei a căror rudenie firească a încetat prin efectul adopţiei.

deci, nici legal nu e, dar se poate aproba, sarcina fiind un motiv intemeiat.
Cum va e verisoara mai exact ?, Poate in realitate e de un grad mai indepartat.
Veri primari sunt copiii matusii/ unchiului dvs, adica copiii surorii / fratelui, mamei/ tatalui dvs.

Mama mea cu tatal ei sunt frati

gi-jane2, moderator
Perfect ! sunteti chiar veri primari :)
Ce aveti de facut, v-am scris mai sus, trebuie sa va adresati judecatoriei cu cerere ca aceasta sa incuviinteze casatoria voastra, temeiul de drept e cel citat. In fapt.. istorisiti povestea.
Multumesc

gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adevarul despre casatoria intre doi frati si doua surori tzutzi77 tzutzi77 Care este adevarul?Este permisa casatoria intre doi frati si doua surori? As vrea sa stiu pe baza de dovezi clare:legile. Am auzit multe opinii dar nimic ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre rude indepartate utilizator666 utilizator666 Am o singura intrebare. Este posibila casatoria dintre doua persoane ai caror strabunicii au fost frati, avand in vedere ca persoanele poarta acelas nume. Ce ... (vezi toată discuția)
sunt prea indragostit solcan_vasile solcan_vasile Vreau sa ma lamuriti cu o treaba . \'\' Mama mea e verisoara vitrega cu tata ficeii pe care o iubesc eu . In concluzie eu cu fica verisoruluii mamei mele ... (vezi toată discuția)