avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adevarul despre casatoria intre doi frati si doua ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adevarul despre casatoria intre doi frati si doua surori

Care este adevarul?Este permisa casatoria intre doi frati si doua surori? As vrea sa stiu pe baza de dovezi clare:legile. Am auzit multe opinii dar nimic concret.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:21, 27 Februarie 2015
De ce nu ar avea voie ? Nu sunt rude, sunt afini ..
Interzicerea casatoriei intre rude Art. 274
(1) Este interzisa incheierea casatoriei intre rudele in linie dreapta, precum si intre cele in linie colaterala pana la al patrulea grad inclusiv.
(2) Pentru motive temeinice, casatoria intre rudele in linie colaterala de gradul al patrulea poate fi autorizata de instanta de tutela in a carei circumscriptie isi are domiciliul cel care cere incuviintarea. Instanta se va putea pronunta pe baza unui aviz medical special dat in acest sens.
(3) In cazul adoptiei, dispozitiile alin. (1) si (2) sunt aplicabile atat intre cei care au devenit rude prin adoptie, cat si intre cei a caror rudenie fireasca a incetat prin efectul adoptiei.
in link aveti explicatii despre rude, grade de rudenie.. afini etc
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Mugur40 Mugur40 Eu stau cu verișoara mea primară de 3 ani , acum a ramas gravida , suntem perfect sanatosi , ne putem casatori legal fiind rude de gradul 4 . Va multumim (vezi toată discuția)
Casatorie intre rude indepartate utilizator666 utilizator666 Am o singura intrebare. Este posibila casatoria dintre doua persoane ai caror strabunicii au fost frati, avand in vedere ca persoanele poarta acelas nume. Ce ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil prevede ca minorii de 16 ani se pot casatori, in anumite conditii. Roland Mindrila Roland Mindrila Datorita numeroaselor intrebari in privat pe aceasta tema, ma vad obligat sa postez aceste informatii! Noul Cod civil prevede ca, pentru motive temeinice, ... (vezi toată discuția)