avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt prea indragostit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt prea indragostit

Vreau sa ma lamuriti cu o treaba . '' Mama mea e verisoara vitrega cu tata ficeii pe care o iubesc eu . In concluzie eu cu fica verisoruluii mamei mele vitreg suntem verisorii de gradul 2 / (B) vitregi . Ce vreau eu sa ma lamuriti , e ca EU POT FI IMPREUNA CU FICA VERISORULUI VITREG A MAMEI MELE ???????? . (e vara mea vitrega de-a 2 ) :sorry::sorry
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: solcan_vasile , utilizator 19:08, 12 Septembrie 2014
Prin "vitreg" se intelege ca nu exista legatura de "sange" intre dvs. si iubita dvs. verisoara :) . Asadar, nu exista acest impediment, cu conditia ca si verisoara sa fie de acord.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
Pot sa ma casatoresc cu fata ??
Puteti.
Dar totusi fata spune ca nu putem sa ne casatorim , pentru ca fiind ,, verisori vitregi ,, jumatate din sange tot se trasmite prin familie :">
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
solcan_vasile, utilizator
Tinere indragostit...Chiar si parintii vostrii sunt veri vitregi , deci relatia de sange este f. indepartata , sau poate inexistenta, nu ati detaliat. Deci , voi , nu sunteti rude de sange , nu aveti autori comuni , ca sa zic asa. Daca domnisoara se opune, poate are alte motive , si nu indrazneste sa va spuna .
Legea intrezice casatoria intre rude astfel:
Art. 274

Interzicerea căsătoriei între rude

(1) Este interzisă încheierea căsătoriei între rudele în linie dreaptă, precum şi între cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv.

(2) Pentru motive temeinice, căsătoria între rudele în linie colaterală de gradul al patrulea poate fi autorizată de instanţa de tutelă în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul cel care cere încuviinţarea. Instanţa se va putea pronunţa pe baza unui aviz medical special dat în acest sens.
.....................

Dupa cum observati , se refera la rude de sange, prin cosangvinitate..ok ??

Alte discuții în legătură

Rude sau nu ? westie westie buna, tatal meu este var de-al 2-lea cu mama unei prietene, vreau sa stiu mie ce-mi este fica verisoarei lui tata.multumesc (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
E interzisă relația cu un var deal 3-lea? Marina_I Marina_I Sunt cu un băiat din satul meu, tati nostri sunt verisori deal doilea, deci eu cu respectivul băiat sunt verișoară de-a 3-a. Ce grad de rudenie e între ... (vezi toată discuția)