avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rude sau nu ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rude sau nu ?

buna, tatal meu este var de-al 2-lea cu mama unei prietene, vreau sa stiu mie ce-mi este fica verisoarei lui tata.multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:09, 16 August 2009
Va este verisoara de-al 3 lea grad
asta inseamna ca pot sau nu sa o invit la o cafea pe domnisoara !?
intreb asta pt ca am gasit altceva pe un site.

"2. Rudenii de sange in linie colaterala, care se opresc de la casatorie pane la al saptelea grad inclusiv. Fratii de o mama sunt de gradul II de rudenie; verii primari sunt de gradul IV de rudenie; verii al doilea sunt in gradul VI de rudenie si nu se pot casatori unii cu altii; verii al treilea sunt in gradul VIII de rudenie si acestia au voie sa se casatoreasca intre ei. Fratii si verii de tata vitreg sau mama vitrega, nu se pot casatori intre ei tot pana la gradul VIII inclusiv. In cazuri de nedumerire se cere sfatul si dezlegarea episcopului locului."
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
westie, utilizator
Interdictia de drept canonic ortodox opereaza pana la gradul 7 dar se poate obtine dispensa pentru gradele 5,6 si 7.
Din punct de vedere legal regulile bisericesti nu sunt recunoscte interdictia legala operand pana la gradul 4. Astfel respectarea interdictiilor bisericesti este optionala.
sa inteleg ca am unda verde ? :D

Alte discuții în legătură

sunt prea indragostit solcan_vasile solcan_vasile Vreau sa ma lamuriti cu o treaba . \'\' Mama mea e verisoara vitrega cu tata ficeii pe care o iubesc eu . In concluzie eu cu fica verisoruluii mamei mele ... (vezi toată discuția)
Casatorie ingerasul15 ingerasul15 verisori de gradu 3se pot castori?: (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)