avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie

verisori de gradu 3se pot castori?:
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:39, 29 Mai 2010
Da. Casatoria este interzisa pana la gradul IV, numai ca asta inseamna veri primari. Daca socotim de la X, un grad sunt parintii lui X, al doilea grad sunt bunicii lui X, al treilea grad sunt unchii lui X, iar al patrulea grad sunt copiii unchilor lui X, adica verii primari.
nu.pentru ca sunteti rude.
Interesant raspuns, avand in vedere ca in codul familiei scrie altceva: "Art. 6 - Este oprită căsătoria între rudele în linie dreaptă, precum şi între cele în linie colaterală pînă la al patrulea grad inclusiv."
el de fapt e verisor de al doilea cu mama mea!
iar noi vrem sa fim inpreuna,chiar nu eposibil?

:(:(:(
V-am explicat mai sus cum se calculeaza gradul de rudenie, si ca legea interzice doar casatoria pana la verii primari, nu mai departe. Evident ca se poate sa fiti impreuna, faptul ca el e var de-al doilea cu mama dvs inseamna ca intre voi doi sunt 8 grade, nu 4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire gabrielamichell gabrielamichell sunt var de al doilea cu decedatul ,nu are mostenitori ,mostenirea este din batrani,decedatul are certificat de mostenire ,pot deschide succesiunea dupa 1 de ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre rude indepartate utilizator666 utilizator666 Am o singura intrebare. Este posibila casatoria dintre doua persoane ai caror strabunicii au fost frati, avand in vedere ca persoanele poarta acelas nume. Ce ... (vezi toată discuția)
E interzisă relația cu un var deal 3-lea? Marina_I Marina_I Sunt cu un băiat din satul meu, tati nostri sunt verisori deal doilea, deci eu cu respectivul băiat sunt verișoară de-a 3-a. Ce grad de rudenie e între ... (vezi toată discuția)