avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate E interzisă relația cu un var deal 3-lea?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

E interzisă relația cu un var deal 3-lea?

Sunt cu un băiat din satul meu, tati nostri sunt verisori deal doilea, deci eu cu respectivul băiat sunt verișoară de-a 3-a. Ce grad de rudenie e între noi? Relația asta conform religiei ortodoxe este interzisă ? Iar daca ar fi s-ar putea face ceva sa fie aprobată?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:07, 17 Aprilie 2017
Din punct de vedere al religiei nu cred ca e o problema, dar ar trebui sa il intrebati pe popa.
Legea interzice casatoriile intre rude pe linie colaterala pana la gradul 4 inclusiv.
Daca va era var primar, ar fi fost o problema.. asa, nu aveti niciuna. Dvs cu acel baiat ati fi rude de gradul 6..
art 406
b) în linie colaterală, după numărul naşterilor, urcând de la una dintre rude până la ascendentul comun şi coborând de la acesta până la cealaltă rudă; astfel, fraţii sunt rude de gradul al doilea, unchiul sau mătuşa şi nepotul, de gradul al treilea, verii primari, de gradul al patrulea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor ruda cu reclamantul (var primar) gabrielsolon gabrielsolon la un proces civil poate fi audiat vara mea primara tatal meu este frate cu mama ei ,ea poate fi audiata indosar///???????:O (vezi toată discuția)
Grade de rudenie marlonbrando marlonbrando parintii sunt considerati rude de gradul 1 in cazul in care sunt casatorit? (vezi toată discuția)
Gradul 4 de rudenie catalinbanita catalinbanita Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine... si sa imi raspundeti punctual. 1. Sotiile a doi frati se incadreaza in ``rude pana la gradul 4``? 2. Daca ... (vezi toată discuția)