avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... BUNĂ ZIUA. UN BĂTRÂN DE 82 ANI, NE-A SEMNAT ÎN ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

BUNĂ ZIUA. UN BĂTRÂN DE 82 ANI, NE-A SEMNAT ÎN FEBRUARIE ...

Bună ziua.
Un bătrân de 82 ani, ne-a semnat în februarie 2022, mie și soției, contract de întreținere după decesul soției sale, ca urmare a înțelegerii pe care a avut-o cu aceasta în timpul vieții, anume că cel care va rămâne singur, să fie îngrijit de noi, neavând alți moștenitori. Mnumai că, după o lună de zile de la semnarea actului, a început să umble după doamne, să ne caute noduri în papură, și să se supere fără motive și să refuze ajutorul nostru.

În luna iunie 2022 a cunoscut o femeie care s-a mutat la el, cu care dorește să se căsătorească, iar din decembrie, după pomenirea de 1 an a fostei soții, nu mai vrea să discutăm, ne acuză că l-am înșelat, că nu am știut de el timp de 1 an de zile și că vrea să anulăm actul de întreținere.

El minte, deoarece avem foarte multe fotografii și filmulețe cu întâlnirile noastre, chiar și cu actuala consoartă, care pot dovedi că nu l-am abandonat; l-am dus pe unde a vrut, la satul natal, la cimitirul unde sunt îngropați părinții, la mânăstiri etc.

Nu avem prea multe acte cu cheltuieli pentru hrană și medicamente, deoarece permanent a spus că el are cu ce să se întrețină, având pensie foarte mare, dorește numai să știe că cineva îl va îngriji atunci când va cădea la pat iar după deces să-i facem înmormântare și cele creștinești. Acum dorește să renunțăm de bună voie, ori dacă nu, ne dă în judecată. Ce ne sfătuiți? Vă mulțumim anticipat.

- editare text scris integral cu majuscule -
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:32, 15 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Rugam respectati regulamentul forumului,nu postati cu majuscule
2-Conditionat de interesul dv si de comportamentul persoanei i cauza ,aveti fie varianta sa continuati sa cordati ingrijire si toate cele necesare,pastrati documente justificative pentru platile facute in beneficiul persoanei ,asigurat persoana ca in continuare urmeaza sa va achitati de obligatiile asumate contractual sau..asteptati decizia acestuia ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preot ortodox interzice ingroparea unei decedate adventiste in cimitirul ortodox Ares-3 Ares-3 [quot] O bunică de vreo 81 de ani, nu are parte de liniște nici pe lumea cealaltă. Femeia a făcut greșeala ca, acum 2 ani, să treacă la ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Interzicerea intrarii oamenilor in cimitir de catre oana zavoranu prin paznici angajati CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu imi vine sa cred ca s-a intamplat asa ceva. Cum este posibil sa interzici intrarea in cimitir a oamenilor care vin de Pastele Blajinilor la mortii ... (vezi toată discuția)