avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, De mai bine de 12 ani, patronul ma tine cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, De mai bine de 12 ani, patronul ma tine cu contract ...

Buna ziua,
De mai bine de 12 ani, patronul ma tine cu contract pe perioada determiata ( cf. punct h din codul muncii - pe perioada desfasurarii unei lucrari sau proiect), mentionez ca am functia de asistent manager cu un salariu putin superior celui minim iar acum in urma cresterii salarului minim m-a incadrat la salar minim, intrebarea este daca e legal acest lucru ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ella_l , utilizator 09:33, 18 Ianuarie 2023
e legal doara daca aveti salariul minim.
Este corect .. el are obligatia sa asigure plata unui salariu minim brut pe economie ... salariile se negociaza
Si faptul ca sunt de 12 ani cu contract perioada determinata e legal, deoacere in codul muncii se spune ca perioada maxima pentru pentru contractele pe perioada determinata sa nu depaseasca mai mult de 36 de luni!

Va multumesc
Cu stima!
Anul trecut aveam cu aprox.100 lei net mai mare ca minim, iar de anul acesta marindu-se minimul mi-a marit salarul doar cat e minimul, de aceea am ajuns la salar minim acum, e legal acest lucru?

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2023
ella_l, utilizator
cat aveti salariul net acuma ?

Alte discuții în legătură

Calcul salariu minim Alina-Manuela Alina-Manuela Bună ziua. Vreau să mă lămurească și pe mine cineva, ca vad ca fiecare interpretează lege în felul sau. Eu muncesc la un magazin de lactate. Din câte ... (vezi toată discuția)
modul de calcul al concediului de odihna. VictorAlin71 VictorAlin71 Am rugamintea sa ma ajutati cu opinia dvs legata de modul de calcul al concediului de odihna.Mentionez ca sunt personal contractual. Din ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre incheierea a 3 cim succesive si/ sau prelungirea prin act aditional a aceluiasi contract in interiorul perioadei de 36 de luni Herra_ Herra_ [quot]De cate ori poate fi prelungita durata determinata a unui CIM? 4 Legiuitorul a inteles sa reglementeze prelungirea contractului ... (vezi toată discuția)