avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Depasire perioada de 90 zile concediu medical fara ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Depasire perioada de 90 zile concediu medical fara avizul medicului Bună ziua! In urma unei intervenții chirurgicale ortopedice, ...

Bună ziua!
In urma unei intervenții chirurgicale ortopedice, am beneficiat de mai multe concedii medicale iar ultimul certificat medical a fost eliberat cu depășirea celor 90 de zile, prevăzute de lege, cu trei zile. Medicul din ambulator aeliberat acest certificat făra avizul comisiei de specialitate iar acum Casa de Sănatate județeană a refuzat angajatorului plata.
Angajatorul, desi, după opinia mea se află in culpă, intenționeaza să ceara anularea certificatului, nu stiu cum, in ce temei legal, urmând ca suma plătita sa-mi fie imputată. Menționez că refuzul Casei de Sănatate a fost comunicat angajatorului în ianuarie 2023 iar certificatul medicat a fost eliberat pentru primele 12 zile din luna iulie 2022 iulie .
In situația descrisă, ce rezolvare ar fi posibilă?

Alte discuții în legătură

Concediu medical georghe georghe cine si in ce conditii (pe baza caror documente) elibereaza concediul medical (si reteta pentru medicamente compensate) fiind angajat la stat si avand piciorul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical peste 90 de zile Daniela Barlescu 1967 Daniela Barlescu 1967 In data de 5 septembrie am avut un accident la genunchi care a necesitat intrarea în concediu medical Am efectuat o intervenție chirurgicală. Actualmente ... (vezi toată discuția)
Concediul medical themis themis O persoană angajată cu contract de muncă este supusă unei intervenţii chirurgicale - apendicită acută. La externare primeşte un certificar de ... (vezi toată discuția)