Buna ziua!
Am următoarea situație:
În baza unui certificat de moștenitor, am la țară o suprafață în intravilan de 150 metri pătrați+construcție, pentru care am plătit impozit.
După Revoluție, în baza unei legi ( pe care nu o cunosc), se prevedea ca toți cei care au în posesie mai puțin de 1000 metri pătrati, să li se dea de la primărie teren până la concurența acestei suprafețe.
Primăria s-a conformat și mi-a mărit impozitul pentru o suprafață de 1000 metri pătrați, dar nu mi s-a transmis actul de împroprietarire. Am solicitat în scris să mi se comunice pentru ce suprafață plătesc impozit și mi s-a comunicat, tot în scris, că pentru 1000 metri pătrați,intravilan.
Primăria a fost inundată și a pierdut multe documente, inclusiv pe ale mele. Am dus eu încă un exemplar din Certificatul de moștenitor, care era doar pentru 150 metri pătrați, eu fiind în continuare impozitat pentru 1000 metri pătrați.
Ulterior, pentru proprietatea învecinata pe trei laturi cu a mea, s-a făcut succesiunea de către urmași, după părintii lor decedați.
În mod eronat, Primăria a inclus în masa succesorala a acestora și suprafața mea .
Am solicitat anul trecut o autorizație de construcție pentru un gard și mi s-a spus că nu figurez cu nici o suprafață în evidențe la primărie, deși sunt impozitat și plătesc în continuare impozit pentru 1000 metri pătrați.
De la primărie mi s-a spus verbal că situația nu se poate reglementa decât dacă le fac eu acțiune în instanță.
Va rog, dacă se poate, să-mi comunicați legea în baza căreia primăria a fost obligată să ne împroprietărească , pe cei care aveam mai puțin de 1000 metri pătrați, până la concurența acestei suprafețe.
Vă mulțumesc!