avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Se pot obtine venituri suplimentare in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Se pot obtine venituri suplimentare in perioada de ...

Buna ziua,
Se pot obtine venituri suplimentare in perioada de plata a pensiei anticipate partiale fara documente de angajare, ci in urma unor colaborari pentru servicii de consultanta oferite de cel aflat in pensie anticipata partiala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:13, 17 Ianuarie 2023
Trebuie incheiat contract de prestari servicii intre pensionar si firma beneficiara. Pensionarul declara venitul pe propria firma (PFA inregistrat la RC) sau direct la fisc (PFI), in vederea impozitarii si taxarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita pe ora la contracte de prestari servicii lauricafl lauricafl Buna ziua. Poate cineva sa imi spuna daca la contractele de prestari servicii este limita de 150 lei pe ora, sau nu? Se plateste si sanatate, sau doar ... (vezi toată discuția)
Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Pfa contributii obligatorii denisa2011 denisa2011 buna ziua, sincer nu prea inteleg ce contributii trebuie sa pleteasca un PFI sau un PFA, va rog mult sa ma lamuriti si pe mine: in primul rand 16% din profit, ... (vezi toată discuția)